От х:

Днес в x:

Иван Петров: До 2 години кметът ще търси спасение в Парламента

Иван Петров

В следващите 2 години кметът ще работи за  депутатски имунитет. Това ще го отърве от многото разследвания, които скоро ще намерят логичния си завършек. Това заяви областният координатор на ГЕРБ Иван Петров на пресконференция за резултатите от втория тур за областта. По повод Хасково Петров направи следния анализ:

Кметът този мандат не го искаше, но се кандидатира, за да не го ровят.

А сега вече Първанов го няма. Маргарита Попова /вицепрезидентът/ е за това - да направи реформа в съдебната система и още от първия ден ще се заеме с това, закани се Иван Петров.

Затова шансът на кмета е в парламента, заедно с близкия му приятел Първанов. Последният не успя със своето АБВ и ще се опита да вземе каквото може от БСП, за да стигне до властта, прогнозира депутатът. За никого не са тайна близките връзки на Иванов и Първанов, а и с Алексей Петров, допълни той. Именно в електоратите на БСП и на ДПС от ГЕРБ намират разковничето за изборните резултати от втори тур.

ДПС и БСП насилиха електоратите си да гласуват за Иванов.

Газихме в калта на Хисаря и слушахме воплите на хората, че за 12 години нищо не е направено. После дойде резултат - 80/20 за Иванов. Преди това обаче в Хасково пристигна Юнал Лютви. В седмицата преди балотажа той им изви ръцете, като прочете писмото на Доган за подкрепа за Иванов и Калфин. Затова гласовете за №29/кмет/ и №8/Калфин/ бяха абсолютно равни. Заедно с Кърджали Хасково е от много малкото места в страната, където повече хора гласуваха за кандидатите на БСП. Калфин и Данаилов получиха с 5 хил гласа повече в областта.

Освен на ДПС, огромна част от редовите членове и на БСП не искаха да гласуват за статуквото. Такива бяха изявленията им преди изборите. Неочаквано смениха плочата преди втория тур.

Според Петров приликата между БСП и ДПС е, че първата бе разцепена от Георги Иванов преди 4 години, а сега същото се случва и с ДПС. Движението вече губи доверието на членовете си и затова вместо най-голяма съветническа група, като в предишният Обс, вече е трета.

„Кметът ме атакува лично, защото ако ме отстрани, ще си реши и проблемите  с ГЕРБ

и никой няма да му пречи да си управлява“, заяви Петров. Той обаче бе категоричен, че изборите в областта са успех и няма да подава оставка.

На миналите избори ГЕРБ нямаха нито една община, сега имат 5 - Димитровград, Ивайловград, Любимец, Свиленград, Симеоновград. Имат 9 общински съветници в Хасково срещу 6 отпреди 4 години, 7 кметове на села, плюс още 5 от хората на Златко Марчев. Лидерът на партия "Българе" бе единственият политик извън ГЕРБ, който присъстваше на пресконференцията. „Имахме сходни програми с ГЕРБ, ще работим заедно и по-нататък“, каза Марчев. "Българе" има 4 общински съветници, ГЕРБ - 9. Никой не се ангажира с прогноза за разпределението на силите в бъдещия ОбС. „Ще видите в петък“, през усмивка казаха лидерите. Но уточниха, че няма предпоставки за твърди мнозинства и те биха работили дори с групата на Иванов, ако тя дава смислени предложения.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини