От х:

Днес в x:

Георги Иванов: Вотът в неделя е нагласен така, че да бъде оспорен

Георги Иванов

Вотът в неделя е нагласен така че да бъде оспорен пред съда , заяви кандидатът за 4-ти кметски мандат Георги Иванов, в коментар за отминалия първи тур на изборите. Според него държавната машина ще бъде стегната да работи в тази посока. Разбира се едва ли ще има оспорване, ако Панайотов стане кмет, допълни Иванов. Важното е, че Хасково остана единственият областен град който даде отрицателен вот на управляващите, заключи той.

Кандидатът е доволен от получените 19 хиляди гласа/ 18 527/, но не скри разочарованието си, че не е спечелил още на първи тур. Неколкократно се подчерта обаче разликата от 20 % с опонента му на балотажа. Иванов обяви за получени повече гласове от официално оповестеното, защото преброи и невалидните бюлетини. Що се отнася до невалидните, той даде пример със секция, където председателят на СИК пробвал да обяви 170 бюлетини за невалидни. Всички били Иванов. Досегашният кмет бе видимо подразнен от обвиненията, че е генерирал етнически вот и заяви:

Този номер Георги Иванов го е играл преди години, да измислят нещо ново.

Според него избирателите на ДПС гласуват за него защото са разочаровани от собствената си партия. И примерът е „огледалото“ на ДПС в региона-село Текето. Там за кмет се борят ГЕРБ и Българе.

Нарушенията в ромските секции пък са направили опонентите му. Полицията е била страна в нарушенията, като без обяснения арестуваха кметски застъпници включително бъдещ съветник/ Огнян Шекеров/ и кметският наместник Златко Андонов.

От областна дирекция на МВР категорично отрекоха да са били страна по к аквото и да е било, и че въобще някой е бил арестуван в изборния ден. Имаше доведени лица с цел даване на обяснения и те бяха освободени почти веднага. Нито един от случаите за купуване на гласове не бе потвърден, а повечето от сигналите на 112 бяха анонимни, уточниха от пресслужбата на ОД на МВР.

Не искам помощ от никой, категоричен бе Иванов. Но напомни на Хасковлии че всъщност 80% от тях не са гласували за кандидатът на ГЕРБ Иван Панайотов.

Гласуваш за Панайотов получаваш Иван Петров,

обяви Иванов, като добави, че не може някой си дошъл от някъде да казва какво ще се случва в Хасково. „Самия факт че в тази стая говореше Петров вместо кандидата им за кмет Панайотов, говори кой дирижира нещата“.

Г-н Иванов вероятно се бе объркал. Пресконференцията на ПП ГЕРБ бе в щаба на партията в Хасково и освен областният координатор, своето мнение изказа и кандидат-кмета Иван Панайотов.

„Коалиция за Хасково“ отчете огромен успех с вкарването на 13 съветници, отчете лидерът на коалицията. Георги Иванов обаче отказа да коментира бъдещата конфигурация на общинският съвет и перспективите за формиране на работещо мнозинство, тъй като не е запознат с имената, които стояли зад цифрите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини