От х:

Днес в x:

На пазара е биографията на Стив Джобс

Биографията на основателя на технологичния гигант Епъл (Apple) Стив Джобс, който на 5 октомври почина след продължителна борба с рака, днес бе пусната за продажба в САЩ, предаде ИТАР-ТАСС.

Автор на книгата от 656 страници за живота на Джобс е бившият ръководител на телевизионния канал Си Ен Ен и редактор на седмичника "Тайм" Уолтър Айзъксън.

"Това е история за живот, изпълнен с възходи и падения, за дълбокия характер на изобретателя, чиято страст към съвършенството и кипяща дейност доведоха до революция в шест бранша - на персоналните компютри, на анимационните филми, музиката, телефоните, таблет компютрите и електронната издателска дейност", се посочва в анотацията на нюйоркското издателство Саймън енд Шустър (Simon & Shuster) към биографията, озаглавена "Стив Джобс".

Книгата се основава на над 40 интервюта на автора с Джобс, както и на разговори с над 100 души от неговото обкръжение - членове на семейството, приятели, колеги и конкуренти. Според Айзъксън Джобс, на когото през октомври 2003 г. откриват рядка форма на рак на задстомашната жлеза, девет месеца упорито отказва хирургическа намеса, доверявайки се на алтернативната медицина, включително вегетарианство, гладуване, акупунктура, лечебни билки и психиатрична помощ. Заради смъртта на Джобс биографията му излезе от печат месец по-рано от планирания срок.

След кончината му книгата се изкачи от 437-о до 1-во място по предварителни поръчки в класацията на най-продаваните книги на най-големия интернет магазин Амазон (Amazon).

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини