От х:

Днес в x:

Зл. Марчев: В Хасково има спортни площадки и стадион, но няма спорт!

Хасково не предлага добри условия за реализация и развитие на младите хора- това е изводът, който прави кандидатът за кмет на община Хасково от партия «Българе» Златко Марчев. Младите хора живеят в града, поне докато завършат училище. После, както показва практиката, бягат от Хасково.

Трябва да се запитаме защо?  Нали тук е хубаво, нали имаме Богородица, Камбанария, нов фонтан – защо градът обезлюдява и от 103 хиляди е станал 74 хиляди жители ?! Явно Хасково не е добро място за живеене, щом населението е намаляло драстично, а младите хора правят всичко възможно да не остават тук, заяви кандидатът за кмет и водач на листата с № 24 Златко Марчев. По-страшното е , че не само студентите не се връщат, изнасят се цели семейства, хората пренасят бизнеса си извън общината, защото повече не издържат на данъчното бреме. Нали разбирате всички, че ако условията в този град са добри, никой бизнесмен няма да тръгне да мести бизнеса си другаде. А щом го правят колегите, явно нещата не са наред, твърди Златко Марчев.

Освен кафенета, интернет зали и барове за младите хора няма достъпни други забавления.

Спортни площадки и стадиони има, но няма спорт ! Спортът трябва да бъде един от първите приоритети на общината! А благоустрояването на спортната база и предоставянето й на спортните клубове за ползване при изключително изгодни условия-наше първо задължение, когато влезем в общината, категоричен е Златко Марчев. В Хасково имаше спортове с традиции, които вече изчезнаха. Сега  треньорите нямат възможност да влязат в общинските зали в училищата и да водят нормални тренировки. Искат им такива наеми, че свят да ти се завие, а срещу тях деца и родители получават едно нищо, твърди кандидатът за кмет. Студени салони, никаква поддръжка на настилките, без бани и с мизерни тоалетни. Такива са условията в Хасково. Има спортни клубове, които вече сериозно се замислят дали да не пренесат дейността си в Димитровград, защото там има общинска политика за спорта, а тя е: символични наеми на базата, срещу които деца и треньори получават всякаква помощ от общината. Е, да чакаме ли още и да гледаме как талантливите ни треньори и деца отиват в съседните градове или да изберем в неделя промяната, пита риторично кандидатът за кмет от партия „Българе” Златко Марчев. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини