От х:

Днес в x:

Улица Сливница - готова за срутване

Това представлява хасковската улица Сливница

Хасковската улица Сливница в кв. Поройни е готова за свличане, а построените върху нея къщи-за срутване. Всеки следващ пороен дъжд приближава тази развръзка. За това предупредиха хора от квартала, след двудневните валежи, които наводниха улицата и влязоха в дворовете на хората.

В по-голямата си част, улица Сливница с голямо въображение може да бъде наречена улица. Чакълираната отсечка има на места бордюри от минали времена. Не е виждала асфалт и канализация. Настилката има всички характеристики на коларски път – дълбоки коловози, пълни с вода. Улицата свършва някъде в нищото.

Заради изливащата се вода, къщата на семейство Апостолови, бавно пропада към съседния квартал Бадема. Някогашният гараж вече е неизползваем. Оградата е обрасла с треволяци. Стопанинът Янко Николов си пуска саморъчно направени вади за да има къде да се отича водата. Негови комшии са бетонирали подстъпите към домовете си. Отклонената вода продължава докато не намери пролука. В случая тя е къщата на Янко. Молби за ремонт, асфалтиране и канализация е имало много. Безизходицата обаче остава с години.

Стопанинът дори се извини, че ни вика напразно, защото сега нещата били в сравнително добро състояние. По време на самият дъжд, положението лъсвало в истинска си светлина.

Снимките илюстрират какво хората от Сливница намират за „добро“ състояние. И остава на въображението какво би било „лошото“.

Г.Христов

По време на дъжд, огромни локви се събират пред къщите и "влизат" в тях
Имотите постепенно се свличат надолу
Бетонните кръпки са на всяка крачка
Янко Николов отваря просеки през избуялата от водата растителност
Пред гаража, който вече не е гараж

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини