От х:

Днес в x:

Малкият Мук и принцеса Алия в театъра утре вечер

Премиереният детски спектакъл „Малкият Мук“ ще посрещне най-малките зрители в театъра утре от 18.00 часа. Новото заглавие от афиша на ДКТ „Иван Димов“ е режисирано от Веселин Бойдев, който за първи път работи в Хасково.

„Това е една история, идваща от далечни азиатски земи, разказваща за невероятните приключения на Малкия Мук. Изпълнен с премеждия, неговият живот се превръща в завладяваща, вълшебна приказка, актуална и в днешни дни. По пътя си Малкият Мук се сблъсква с предрасъдъците на другите хора към него. Става жертва на чуждата завист и алчност, но успява геройски да се пребори с тях, сподели режисьорът за спектакъла.

Главният герой желае духовна близост и приятелство, които среща в лицето на красивата и тъжна принцеса Алия. Двамата заедно доказват, че човек може да приема по-различните от него хора, че трябва да сме добри и толерантни един към друг, да си помагаме в трудни моменти, допълни Бойдев.

В постановката уастват Силвия Предова, Ваня Кирова, Петър Влайков, и Петър Митев. Майсторът на куклите е Петър Чекуров, сценографията на Крум Крумов.

Христина Котларска

Режисьорът Веселин Бойдев

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини