От х:

Днес в x:

Пробутват боклуци вместо храна на стамболовски селяни

Продължава практиката да се продава месо неотговарящо на санитарните норми

Мухлясал хляб, подходящ само за животни и пакетирани храни с изтекъл срок на годност са били продавани на хората от стамболовското село Пчеларе през изминалата седмица. Стоката е била продавана на предимно възрастните хора в селото направо от микробус с хасковска регистрация. Некоректните търговци са се радвали на приличен оборот, докато не били спипани от икономическа полиция и хасковската Агенция по храните след жалба на горещият телефон на 0700 122 99. Телефонът е за цялата страна и действа на принципа на кризисния 112, само дето касае проблеми на потребители с храни.

Търговците са били спипани на място в момент на осъществяване на тяхната дейност. Оказало се че били от Харманли. Съгласно член 12 от закона за храните им е съставен акт, който е на стойност от 2 до 3 хил лева.

Пак по жалба на потребители е бил глобен и хасковски склад за безалкохолни напитки. Подадения сигнал бил че напитките не се съхраняват съгласно изискванията и от това страда тяхното качество. Наложен е акт на стойност между 1000 и 2 000 лв.

Санкция е отнесъл и магазин за месо. Той продавал стоката си без информация за произход и съхранение. По мръвката нямало задължителните печати, стоката пък не била етикетирана.

За изминалата седмица, хасковската Агенция по безопасност на храните са извършили 63 проверки. Дадени са 5 предписания за ремонти.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини