От х:

Днес в x:

Тази нощ: Хвърлиха войската срещу пожарите

Вчерашният пожар край Татарево. Той бе овладян, но положението в ивайловградско се усложни тази нощ

В 1 часа тази нощ е получено разрешение от министъра на отбраната за включване на армията в борбата срещу пожарите в ивайловградско, които късно снощи обхванаха територия от около 400 декара. Около 10.30 часа е изпратено искане от областния управител Ирена Узунова за помощ от войската. Малко по-късно разрешението е дадено и специализираното мобилно подразделение за действия при кризи в Хасково, заедно с техниката, е заминало за района на бедствието. Групата включва 51 военни, обучени за кризисни действия.

Тази нощ кметът на община Ивайловград е сформирал кризисен щаб. Над 50 души са включени в група за подпомагане на огнеборците и войската.

„Няма застрашени населени места. Пожарът е в гористи и труднодостъпни местности, което затруднява гасенето, но слава Богу, поне хората не са застрашени”, коментира за Haskovo.net губернаторката Ирена Узунова.

В областната администрация също е сформирана оперативна група, която да координира действията на институциите за овладяването на огненото бедствие, което връхлетя региона вчера.

Haskovo.net ще следи развитието на кризата и ще ви информира своевременно.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини