От х:

Днес в x:

Огромни пожари край Татарево, край Васково, в ивайловградско

Три огромни пожара избухнаха днес следобед в областта и мобилизираха всички сили на хасковската пожарна.

Голям горски пожар вилнее днес следобед между Гарваново и Татарево. Огънят е тръгнал някъде в близост до първото село, но вятърът го насочил към съседното. На мястото са изпратени екипи от Хасково и Минерални бани, в гасенето се включиха и местни жители с подръчни средства. Там е и шефът на областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев, който спешно си прекрати отпуската. На около 500 метра пред Татарево бяха разположени три екипа, които запалиха насрещен огън и спасиха селото. „Там положението вече е овладяно, но откъм север е забелязано друго огнено огнище, в момента търсим път да стигнем дотам“, каза за Haskovo.net комисар Николай Вълчев.

Все още няма информация за щетите, защото бедствието продължава. По предварителна преценка обаче са унищожени десетки декари с широколистни дървета и нискостеблена растителност.

Другото голямо огнено бедствие се разрази този следобед в региона, в югоизточните склонове на Сакар. Огромен пожар има между селата Васково и Оряхово, община Любимец.

За още един район в пламъци съобщи комисар Вълчев – в ивайловградско. „За съжаление нямаме възможност да им пратим помощ, поискахме подкрепа от Крумовград. Не съм наясно с положението там, защото няма връзка – нито по телефон, нито по радиостанцията“, допълни шефът на пожарната.

И трите пожара все още бушуват и не са овладени напълно.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини