От х:

Днес в x:

Областта се подпали на Кръстовден. Преглед на регионалния печат

Областта се подпали на Кръстовден, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. За празника на огнеборците в региона избухнаха 26 пожара, три от които на много широк фронт, допълва вестникът.

Бракониери гътнаха 50 дъба, водещо заглавие на 1 страница. Ромски набези в гората на Идимирли край Хасково вдигнали лесничеите на крак. Те дежурят в района, но засега не са заловили бракониери.

Няма да разчитам на черен пиар, казва за изданието Катя Пенева, кандидат за кмет на Димитровград. Номинацията й е от коалиция „Да за Димитровград”.

Заляха с киселина джипа на ВиК-шефа в Харманли, акцент от 3 страница. „Сузуки Гранд Витара” на Йордан Маринов било полято с течност, която при първия оглед е определена като киселина. Маринов е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ в общината. Той обаче не допуска посегателството да е на политическа основа. Не смята и че някой длъжник на водното дружество го е сторил, защото нямал пряк контакт с тях.

За испанците уикендът е свещен, не стават за приятели, признанието е на 28-годишната Сибел Мерт в интервю на 6 страница. Младата дама прекарала последните 5 години на остров Майорка със семейството си, но се върнала в България, водена от носталгията.

Футболисти се правят на демократи, гонят Давчев, очерк за треньора, вкарал „Хасково” в „А” група, на 7 страница.

Небивал срив в търговията, оборотите паднали с 60 на сто, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е разработена на цялата 4 страница.

Първолаци напират за „Климент”, водещо заглавие на първа страница. С трима ученици в първи клас повече започва тази учебна година в хасковското училище. Четири паралелки с първолаци ще има в школото.

Хиляди декари изпепелени при 25 пожара вчера, друг акцент със снимка от 1-ва.

Агенцията по храните погна забавачки и павилиони, още от 1-ва. Вчера инспекторите провериха ОДЗ №20 в Хасково, от днес продължават в детски градини и училищни павилиони за закуски.

На прага на гроздобера цените на винените сортове неясни, водещо на 2-ра. Производителите очакват добра реколта, но преработвателите купуват все по-малко, допълва подзаглавието.

Обявиха конкурс за шеф на галериите, пише още на 2-ра. Изданието припомня, че предишният директор Владо Запрянов напусна, а временно на длъжността е назначена Татяна Форева.

Просветен експерт стана учител, още от 2-ра. Става дума за дългогодишния служител в инспектората по образование Александър Некезов, който става учител по физическо възпитание в школото в Узунджово.

Телефонни измамници измъкнаха 11 хил. лв. от двама дядовци, акцент от 3 страница. Схемата е позната и многоктратно описвана в медиите, но все още й се връзват, предимно възрастни хора.

Пежо на „Райфайзенбанк” се обърна по таван, пише още на страницата.

Трагедия е деца от 7-8 клас да не знаят кое е ляво и кое дясно. Това кзава в интервю за вестника Георги Милев, учител по физическо възпитание. Интервюто е на 5 страница.

Боян Михайлов с награда от Пресклуб „България”, акцент от спортната страница. Харманлийската звезда по гребане, който бе прецакан на Световното от съдиите, бе обявен за най-добър млад спортист на България за месец август.

Това бе по-интересното в днешната регионална преса.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини