От х:

Днес в x:

Издигнаха Златко Марчев за кмет, ще вкарва поне 10 в ОбС

Антон Тончев, Златко Марчев, Тодор Савов, д-р Петър Атанасов

Кандидатурата на предприемача Златко Марчев за кандидат-кмет от партия „Българе“ бе официално обявена днес. На пресконференция от партията съобщиха още, че ще имат кандидати за управници на поне 16 села в общината.

„Българе“ и сега има 5 действащи селски кметове, уточниха от партията. Това са управниците на Стамболийски, Войводово, Криво поле, Орлово, Маслиново. „Като програма мининум предвиждаме да вкараме поне 10 общински съветници в следващия ОбС“, заяви Марчев.

Той представи и приоритетите, по които смята да работи, ако бъде избран за кмет на Хасково. На първо място това е незабавно въвеждане на яснота и прозрачност в общинските финанси. „Ще работим с всички сили за привличане на външни инвестиции. Специално внимание ще обърнем на крайните квартали и селата, които са в окаяно състояние“., добави Марчев.

По думите му Хасково не случайно се е стопил до 74 000 жители, по данни от последното преброяване, а е достигал 103 000 души. „Очевидно Хасково и общината не са привлекателно място нито за живеене, нито за бизнес, щом хората бягат“, заключи той.

Преместване на автогарата от центъра, изграждане на пречиствателна станция за питейни води на яз. „Тракиец“, въвеждане на по-добра организация на движението в Хасково, са сред останалите акценти в предизборната платформа на партия „Българе“.

Предстои следващата седмица да бъдат регистрирани кандидатите и листата на партията в Общинската избирателна комисия.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини