От х:

Днес в x:

Кънчо Маймуната дал парите за мотопистата? Преглед на регионалния печат

Кънчо Маймуната дал парите за мотопистата, пише в анонс над главата с въпросителна накрая „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2 страница. Вестникът се позовава на изказване на лидера на ГЕРБ в региона Иван Петров, който казва по канал 3, че неназованият инвеститор на мотопистата е Кръстьо Кръстев, известен с порзвището си Маймуната. По същата телевизия кметът Иванов пък заявява, че не познава това лице. Десетки хасковлии обаче видели на пистата Маймуната, както и други лица от ъндърграунда, които са добре познати в града. Клубът на „Хиените” до стадиона също е собственост на Маймуната, пише изданието.

Haskovo.net вчера депозира няколко въпроса по темата в община Хасково. Те са – кой е дарителят за мотопистата, защо не е спазено решението на ОбС за публичност на даренията, колко пари е струвало съоръжението и дали те са само от дарения или общината е доплащала и колко. Очаква се днес да има отговори на тези въпроси, ще ги публикуваме.

Кмет разпорежда незаконна сеч на тополи, водещото заглавие на първа страница. Става дума за управника на димитровградското село Крум – Георги Ангелов. Държавното лесничейство било сезирано за незаконна сеч на тополи. Лесничеите установили, че това е станало по заповед на кмета на селото. Той пък твърди пред изданието, че всичко било наред и имал документи.

Свиха 10 400 евро от италиански ловци, водещо на 3 страница. Администраторка в хотел в Свиленград и нейният приятел заподозрени, че са обрали италианец, докато спял в стаята си. Задигнатата сума била на група ловци от Италия. Парите били открити в мазето на мъжа.

Около 200 лева излиза първолакът, темата на 4 страница. Толкова излизат харчовете на родителите, които стягат първокласник – за екип, раничка, дрешки.

Лечков да удари сметката за хасковските таланти, заглавие на 5 страница. Куп таланти от Хасково се разбягаха в различни посоки на страната. Григор Димитров отдавна отиде във Варна, а треньорите на детско юношеската школа на Ямача Антон Антонов и Драгомир Топалов потърсили убежище в Сливен при Йордан Лечков, като взели със себе си и възпитаниците си. Лечков ги приел с охота.

Ваня Шекерова одобрена за „Ритъмът на сърцето”, акцент от 8 страница. Актрисата от хасковския театър е преминала кастинга за избор на участници в българо-американската продукция по книгата на Роси Караджова.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини