От х:

Днес в x:

Пак ще убиват кмета, а стига, бе! Преглед на регионалния печат

Пак ще убиват кмета, а стига, бе! Анонс над главата в днешния брой на „Хасковска Марица”. Материалът е водещ на втора страница. Темата е изявлението на Георги Иванов в ефира на Канал 3 на Сашо Диков, че щял да бъде застрелян до края на септември. Вестникът припомня същия сценарий, разигран в края на втория му мандат. Тогава се било получило заплашително писмо не къде да е, а в общинската администрация. Разликата била, че тогава новината бе изстреляна от верният му съветник Емил Георгиев, докато сега я обявил лично, пише изданието.

35 се борят за 1 работно място в областта, водещо заглавие на първа страница. Данните са от агенцията по заетостта. Едва 146 вакантни работни места са били обявени през юли.

Прокуратурата подхваща мотопистата, друго заглавие от 2-ра. Наказателното производство е заради незаконното актуването на земята, при това в рамките на един ден – 16 май тази година. Преобразувала я земеделската служба след писмо с указания от кмета, а по закон промяна в статута става с решение на министъра.

Който е минавал по този път знае какво ходене по мъките коства промяната на предназначението на един терен.

Мъж застреля жена си и се самоуби, водещо на трета страница. 63-годишният Кольо Колев застрелял от упор жена си със самоделка, след което се самоубил. Трагедията се разиграла около 20 часа в петък в Димитровград.

Пожари взеха две жертви в областта, продължава черната статистика на 3-та. 63-годишният Александър Христов починал, след като заедно със съпругата си запалили храсти в нива. Огънят обаче започнал да се разпространява към близката гора. Мъжът е получил инфаркт, показват първоначалните данни.

200 протестират за нарушени права на бежанците край границата, темата на 4 страница. Млади европейци провели протестно шествие в Свиленград в защита правата на бежанците. Според тях „Фронтекс” са машина за убиване, а нелегалните са държани при нечовешки условия в лагерите. Днес се очакват ексцесии в Любимец, допълва изданието.

Меркантилни управници обричат на бездуховност нацията, заглавие на 5 страница.Материалът е на литературния критик и историк Йордан Нанчев, който има своя поредица „Край реката с тополите” в електронния всекидневник Knigi-news. Текстът, публикуван в „Хасковска Марица”, е „Смъртна точка” на проф. Асен Златаров. Сякаш е писан днес и зад днешните нрави, коментира изданието.

Не е случайно, че музейната експозиция на проф. д-р Асен Златаров в родния му град днес не съществува, пише Нанчев. Младите хора в Хасково дори не подозират, че е съществувала. И съвсем не се чувстват ощетени от това, допълва с горчивина авторът.

Ураганът „Айрийн” спира Гришо на US OPЕN, акцент от спортната страница. Провеждането на турнира в Ню Йорк под въпрос заради урагана.

Рокери палиха гуми пред КАТ, водещо на 8 страница. Темата е скоростната отсечка, атракция на съботния ден.

Шкумбата нямал виц за Бойко, друго заглавие от страница. Топ веселякът на България признава, че няма анекдот за премиера. За компенсация разказва виц за Доган, който отишъл във Факултето. Ромите сложили три котлона на тротоара и започнали да местят джезвето с кафето от един котлон на друг. Когато Доган се разлютил, че става бавно, те му обяснили, че понеже не им платил тока, както обещал, сега ползвали ток от светофара.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”. „Новинар юг” – от 1 септември.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини