От х:

Днес в x:

Звездата от "Конан Варварина" отряза България за премиерата на филма

Oфициалната премиера на най-скъпата и мащабна продукция, реализирана някога в България - "Конан Варварина" (Conan the Barbarian) ще се състои тази вечер в Синема сити.

Лентата, чийто бюджет е около 90 млн. долара е заснета изцяло у нас, като освен снимачните декори в Бояна, са използвани и локации като Бистрица, Златните мостове, пристанище "Каварна", пещерата "Проходна" и др.

Декори от "Конан Варварина" 3D на режисьора Маркус Ниспел, които са разположени пред Мол София цял ден ще потапят в атмосферата на холивудския епичен екшън преминаващите.

Между очакваните гости на галапремиерата са политици, дипломати, хора от киното, продуцентите на филма от "Ню имидж" Дани Лернер и Лес Уелдън, режисьорът Саймън Уест ("Въздушен конвой", "Червената Соня", "Лара Крофт"), който тази есен ще снима у нас друг епичен холивудски екшън - "Непобедимите 2" със Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис и Мики Рурк.

Мотото на Конан "Живей, обичай, оцелявай!" споделя и звездата на филма Джейсън Момоа. Той няма да мине по червения килим преди премиерата, както беше обещал, защото снима нов екшън със Силвестър Сталоун. Но сред останалите чуждестранни актьори са Стивън Ланг, Рейчъл Николс, Рон Пърлман, Роз Макгоан, Лео Хауърд.

Продуцентите са избрали и няколко доста засукани бг девойки за участие във филма. Плеймейтката Златка Райкова е с епизодична роля на робиня, която е принудена да проституира. Нейна колежка е румънката Алина Пускау, която също се е разголвала, но за тамошния плейбой. Тя се прочу с любовните си връзки с Вин Дизел и с бившия пилот от Формула 1 Еди Ървайн, а в момента е гадже на режисьора Брет Ратнър.

Стефка Берова също взима участие в мащабната продукция. Тя предизвикала голям смях по време на снимките, защото трябвало да играе мадам, но й било толкова трудно с английския, че се наложило да и изрежат думите. Актрисата Теодора Духовникова за разлика от нея се справила отлично с интересната роля - на жрица на храм, която и поверили.

Най-много от всички обаче се появява Дияна Любенова - едва ли защото мъжът й е продуцент в "Ню Бояна". Тя играе сляпа амазонка, която предвожда себеподобни в битка срещу самия Конан.

В мащабната продукция ще видим и невръстният Йоан Карамфилов, както и още български актьори, които са получили малки роли, предимно като бодигарди или масовка.

За разлика от оригинала, където изгря звездата на Арнолд Шварценегер, сега главната роля е поверена на Джейсън Момоа от сериала по HBO Game of Thrones.

Сюжетната линия проследява приключенията на Конан, след като баща му е убит, а селото му - изгорено. По пътя си към отмъщението, той се изправя не само срещу виновника за трагедията - Калар Зим, но и срещу могъща вещица и куп страховити чудовища.

"Конан Варварина" 3D ще бъде на екран от 26 август.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини