От х:

Днес в x:

Гроздовата с 2 лв. по-евтина, ако падне акцизът. Преглед на регионалния печат

Гроздовата с 2 лв. по-евтина, ако падне акцизът, анонс над главата в днешния брой на „Хасковска Марица”. На темата е отделена цялата 4 страница. Става дума за вчерашната среща на производители с шефове на агенцията по лозята и виното. Падането на акциза е ангажимент, поет от министъра, но все още не е изпълнен. Ако това стане, цената на ракията ще падне с поне два лева.

Хасковлии сред най-неподкупните избиратели, водещо заглавие на първа страница. Това показва проучване на Уеб Рисърч, направено в интернет. Изданието прави уговорката, че традиционите продавачи на гласове са сред неграмотното и невежо население, което просто няма достъп до глобалната мрежа. От анкетираните хасковлии едва 8.3 процента са отговорили, че може да изтъргуват гласа си, което нарежда града на 19 място сред 28-те областни центрове.

От днес документите за новото сметище са достъпни за граждани, друг акцент от 1-ва. Всеки може да разгледа комплексното разрешително за сметището край Гарваново в дирекция „Архитектура” на община Хасково или в РИОСВ и да направи възражение.

ОбС Хасково остава с 41 съветници, водещо на 2-ра. До последния момент въпросът бил висящ. ЦИК взема за достоверни данните от ГРАО, а не от статистиката. Според тях броят на населението в общината е 116 000 души, което значи, че общинските съветници остават 41, както досега.

Паякът преминава към общинска охрана, друго заглавие от 2-ра. Става дума за Димитровград, където също като в Хасково автомобилната инспекция постави на трупчета паяците заради липса на лиценз. Изходът от ситуацията е юридическо лице - търговско дружество, да поиска лиценз и Димитровград го прави, защото въпросната охрана е общинска фирма – „ „Организация и котрол на движението” ЕООД.

10 000 лева глоба за аптека без връзка с НАП, акцент от 3-та. Срокът изтича в края на август, а много аптеки все още не са свързали касовите си апарати с данъчните. От НАП предупреждават, че още в първите дни на септември започват масови проверки, а глобите са солени.

Кмет забягва в чужбина след края на мандата си, акцент от 8 страница. Става дума за градоначалничката на Тополовград Евтимия Спасова, която нямало да участва в изборите. Щяла да заминава за Маями.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини