От х:

Днес в x:

Социалисти жалят решения на ЦИК. Преглед на регионалния печат

Социалисти жалят решения на Централната избирателна комисия, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Червените в Димитровград и Ивайловград били недоволни, че в ръководствата на общинските комисии нямало техен представител.

Хасково отесня за „Водстрой”, посяга и към Свиленград, анонс над главата на вестника. Фирмата на Анушка Вальова и Стефан Петров е известна с това, че печели голяма част от поръчките в областния град, пише изданието. Сега „Водно сторителство” участва в търг за обществена поръчка за облагородяване на ул. „Крайречна” в граничния град.

Новите сгради полупразни, няма ни наематели, ни купувачи, акцент от 2-ра. На повечето празни офиси има табели „Продава се” или „Дава се под наем”. Продавачите искат невъзможните над 650 евро на квадрат, обяснява вестникът.

Данчо Данев поиска Димитровград, друго заглавие от 2-ра. Лидерът на ЗНС е кандидатът за кмет на земеделската формация.

Неуспял за съветник – кандидат кмет от НДСВ, друга политическа дописка от страницата, този път за Хасково. Неуспелият съветник /на миналите избори/ е Тодор Ночев, консултант по недвижими имоти, чиято кандидатура била обявена вчера.

Иззеха половин милион цигари с арменски бандерол, водещо на 3-та. „Тапицираният„ с нелегални папироси камион пътувал за Германия. Според експерти трафикантите „пробвали” трасето, защото след няколко месеца в Германия се вдигал акцизът на цигарите.

Зачестяват случаите на ерлихиоза, опасна е за хората и животните, темата на 4 страница. Заболяването се предизвиква от кърлеж и е било непознато доскоро по нашите земи.

Прилив на православие и българска реч в книгата на Шалапатов, рецензия от Никола Инджов за новоизлязлата книга „Българските християнски селища в западна /беломорска/ Тракия на Димитър Шалапатов, на 5 страница.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”. „Новинар юг” е в отпуск до началото на септември.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини