От х:

Днес в x:

След 31.08 ще затварят неизрядните аптеки

Аптечните вериги в Хасково вече са във връзка с НАП

След 31-ви август аптеките които не са се свързали електронно с НАП хасково ще бъдат затваряни. За това предупредиха хасковските данъчни. Те посочиха че необходимите фискални устройства са вече произведени а сервизите имат готовност незабавно да ги инсталират. Въпреки това близо 1/5 от аптеките не са се вързали он-лайн към НАП. За страната цифрата е 2000 аптеки. Според браншовите организации от фармацевтичния бранш срокът ще бъде спазен. Необходимият разход за електронно свързване с НАП е между 300 и 600 лв в зависимост от възможността съществуващите касови апарати да бъдат моидфицирани. После тази сума се признава за разход, уточниха от данъчните.

С последните промени в Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите, търговските обекти трябва да се свържат повсеместно с НАП. Просто сроковете са различни. За аптеките това е края на август, за търговците на зърно-края на ноември. До края на март 2012-та година това трябва да направят всички търговци в България.

Подробна информация за изискванията на закона, включително софтуер за проверка дали едно фискално устройство може да бъде доработено или се налага заменянето му с ново, може да се намери в сайта на НАП www.nap.bg или на телефона на информационния център на агенцията 0700 18 700.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини