От х:

Днес в x:

Съседска вендета отрови пчелина на пенсионер

Тенчо Христозоп показва избитите си работнички

Съседски разправии унищожиха пчелина на 70 годишния Тенчо Христозов във вилната зона на „Кенана“. Тази сутрин стопанинът на 40 кошера открил, че в близо 30 от тях е налято изгоряло моторно масло. Хиляди пчели вече били мъртви, много други замаяно пълзяха по земята. „Ще умрат скоро“, каза потресения Тенчо.

Снощи бил до 21 часа на пчелина си. Тази сутрин отишъл в 10 сутринта и открил издевателството. Подал незабавно жалба в полицията. На въпроса, който подозира че е отговорен за деянието, Тенчо продума „няма кой друг, съседска работа“. Съседи на Тенчо са също пчелари, Тилко и Делчо. За входа на вратата му към мястото пък е залепен имота на арх. Веселин Белевски. Оказа се че отношенията м/у съседите в никакъв случай не са цветущи.

На трети юли тази година, Тенчо подава жалба в полицията срещу Белевски заради това че кучетата на последния го нападнали. Той ги замерил с камъни и от своя страна бил заплашен от стопанинът им. От много години комшиите се карат за земя, законност на пребиваване, и от чисто човешка неприязън. В която постепенно се намесил и цялата махала от вили.

На 7-ми юни тази година, съседите пък подават жалба срещу един от пчеларите, Тилко Русев, с оплакване че тормози тях и домашните им животни. Настояват дори да му се направи психиатрична експертиза. По думите на комшии има много нахапани от пчели, а пчеларите не вземат никакви мерки. „Има много хора, даже не и от тук, които има за какво да им връщат“ каза комшия пожелал да не бъде цитиран.

За Тенчо Христозов, конфликтът тръгва от борба за земя. Тримата пчелари са с 5 годишен договор с общината за развъждане на пчели на това място. Договорът обаче изтекъл на 18-ти април и още не е подновен. „Така искат да ме изгонят“, твърди Христозов докато с шепи изгребваше труповете на избитите си пчели.

„Нямам нищо общо с това което му се е случило. Изобщо не съм бил там, нито знам как да направя такова нещо“ каза единственият съсед пожелал да вземе отношение по проблема арх. Веселин Белевски.

Наистина, отровното вещество е поставено много умело в кошерите и то при риск за извършителя да бъде жестоко нахапан. „Белевски май е алергичен, едва ли той ще го направи“ усъмни се с половин уста и самия Христозов.

Случаят е в ръцете на полицията.

Г.Христов

Маслото било наляно отгоре в кошерите
Засегнати са 35 от 40 кошера
Това било препитанието на пенсионера
Съседът Веселин Белевски призна че не се разбира с комшиите си, но отрече да има нещо общо с вандализма
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини