От х:

Днес в x:

Вдигат 100-метров паметник на Левски край Свиленград. Преглед на регионалния печат

Грандиозен 100-метров паметник на Васил Левски иска да издигне край Свиленград сдружението „Аз обичам България”, пише в дописка на първа страница „Хасковска Марица”. Намерението вече е депозирано за предстоящата сесия на ОбС в граничния град. Сдружението иска общината да преотстъпи терен край международния път Е-80, а изграждането на монумента ще е за негова сметка. „Това не е провокация към съседите, а за да напомним думите на Левски: „Мечтая за чиста и свята република, в която и българи, и турци, арменци и гърци ще живеят равни пред законите”, заявява пред изданието председателят на сдружението Илиян Матеев.

Арестуваха двама служители на АПИ за рушвет, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на трета страница. Георги Апостолов и Николай Вълчев били спипани докато вземали подкуп от представител на фирма, подизпълнител на строежа на магистрала „Тракия”. Рушветът бил гаранция, че няма да глобяват камионите им за претоварване.

Горивата поскъпват, гонят рекорди, водещо заглавие на първа страница. В разгара на отпускарския сезон А-95 стигна 2.52 лв за литър, дизелът със стотинка по-евтин.

Записи на заповеди провалили заседанието на ОбС, водещо заглавие на 2-ра с питанка накрая. Според интерпретацията на вестника сесията в петък била провалена заради две записи на заповеди, с които общината да гарантира авансово плащане по проекти на обща стойност 3.1 млн. лв.

Янко Кючуков не иска нов мандат, друго заглавие на страницата. Изненадващо червеният кмет с три мандата зад гърба си отказал да се кандидатира на изборите наесен. Той посочил досегашния си заместник Михаил Димитров.

Комунисти гласят бивш митнически шеф за кмет, още една дописка на предизборна тема на 2-ра. Става дума за Свиленград, а гласеният за кмет е Павел Лилянов.

Хандбална врата едва не погуби вратар на турнира „Каменица”, фоторепортаж на 4 страница. Вратата била съборена от вятъра.

Българка брани заетите в частния бизнес в Гърция, интервю с Пенка Апостолова на 5 страница.

Спортните бази пак в съда, акцент от спортната страница. Губернаторката Ирена Узунова спря двете решения на ОбС, с които трябваше да се дадат под наем спортните обекти.

Оперният певец Калуди Калудов почетен селянин на Хухла, пише в акцента на 8 страница. Става дума за културните тържества „Мистериите на Хухла” през уикенда, на които всяка година се присъжда званието „почетен селянин”. Носител на отличието миналата година бе поетът Ивайло Балабанов, припомня изданието.

Съдът отмени разделянето на синята зона, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Мотивът на магистратите – проектът не е публикуван 14 дни преди гласуването му.

Зъбобол и „гъзоболи” – пак провалена сесия, водещо на 2-ра. Заглавието е цитат от думите на кмета. Извънредна сесия – в сряда.

Дипломати поздравиха ябълковци в деня на славянското единство, друго заглавие от 2-ра.

Върнаха в ареста трима от наркоканала на Ходжата, акцент от трета страница. След като хасковският окръжен съд пусна от ареста трима от задържаните, обвинени в трафик на хероин, апелативните магистрати ги върнаха обратно зад решетките.

Откраднаха табелите на Димитровград и Добрич, пише още на страницата. Само градската табелата струва 800 лева, казва заместник кметът Христо Колев.

Огнеборци и съседи спасиха вила на Кенана, друго заглавие на 3-та. Вилата пламнала вчера следобед, съседите дружно се впуснали да помагат на огнеборците и предотвратили разрастването на пожара.

Барети нахлуха в Добрич за фотосесия с осъден, заглавие на голям материал на 7 страница. Така иронично вестникът описва акцията на спецполицаите, в която бе заловен укриващият се от правосъдието Тихомир Тилев.

Работят само 10 % от регистрираните строителни фирми, казва в интервю за вестника Александър Киримов, шеф на областната камара. И шеф на себе си, както става ясно от интервюто, защото уволнил всичките си 40 работници. Виждането на строителния бос, както личи от думите му, е работниците да бачкат по 10-12 часа и да не им се плаща двойно за извънредния труд. Така било в Европа.

Така е в Европа, ама друг път. Така е само в главата му. Мечтата на чорбаджията.

„Слънце” пак наби „Бригада”, заглавие от 12 страница. Темата е турнирът на „Каменица”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини