От х:

Днес в x:

Правят инфоцентър в женската баня

399 965 лева безвъзмездно получава получава Хасково от Европейския съюз за изграждане на Информационен център, съобщиха от областната администрация. Днес в София бяха подписани договорите за директно предоставяне на средствата с кметовете на 27 областни градове, където ще се изграждат такива центрове. През октомври миналата година общинският съвет в Хасково гласува за целта да се предостави помещение в малкия Бизнесцентър. Според запознати това ще бъде сегашната галерия „Лицо“, където преди години се е помещавал басейнът на женската баня в Хасково.

Средствата, отпуснати за Хасково, ще бъдат използвани за ремонт на помещенията, визуализацията на центъра и осигуряване на издръжката му, ведно с разходите по 3 работни места. Служителите ще бъдат определени след конкурс.

На днешната церемония по подписването на договорите присъства и министърът по еврофондовете Томислав Дончев. „Има голяма необходимост от информационните центрове, от тях ще се възползват всички общини и всички български граждани. Те ще скъсят разстоянието между хората, които разпределят средствата и тези, които ги ползват”, каза на церемонията министърът.

Работещите в областните инфоцентрове ще дават информация за открити процедури по оперативните програми и възможностите за финансиране на проекти по Структурните и Кохезионния фондове на ЕС. На територията на всяка една от общините ще се провеждат минимум две информационни събития за предоставяне на актуална информация на гражданите от региона. Областните информационни центрове ще предоставят информационни, комуникационни, логистични и експертни услуги, те няма да предоставят консултантски услуги по разработване и управление на проекти.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини