От х:

Днес в x:

50 от 93-ма не харесаха второто класиране, рискуват с 3-то

Учениците ще се надяват на трето класиране

Близо половината от 7-класниците, подали заявления за второ класиране, не са се записали в гимназиите и очевидно ще рискуват с трето класиране за все още незаетите места в елитните гимназии. 93-ма участваха във втория тур на приема, но явно и той не е удовлетворил очакванията им. От друга страна има свободни места, дори в търсени паралелки в престижни гимназии. Хитът отпреди две години, Испански с английски език в Хасковската ГПЧЕ, все още обявява свободно място. Търси се и ученик за Английски с френски. Отливът от немският продължава, е видно от 2-те свободни места в паралелката Немски с английски в хасковската Езикова, 3-те в Информатика с немски в ПМГ Хасково и 3-те в паралелката Английски с немски в димитровградската Езикова гимназия „Иван Богоров“.

Само едно свободно място има във ФСГ Хасково в специалността Оперативно счетоводство. 4 са вакантните места в гимназията по дървообработване и строителство, но трябва да се има предвид, че това е единственото училище в региона, където е разрешен прием до 29 ученици в клас. Другаде разрешения таван е 26.

За трето класиране се подава заявления от следващата седмица от понеделник до сряда, включително. Това става в ученическите общежития в Хасково и димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини