От х:

Днес в x:

Малолетни пълнят кувьозите. Екскмет ще строи „замразен” обреден дом. Преглед на печата

Екскмет ще строи „замразен” обреден дом, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща на втора страница. Обществената поръчка, обявена от община Хасково, е спечелена от фирмата на бившия кмет на Харманли Димитър Арнаудов. Скандалното в случая обаче е, че строителството на обреден дом, което бе предвидено в проектобюджета за тази година, не бе одобрено от ОбС. Съветниците извадиха обекта от строителната програма на общината и пренасочиха парите за селски пътища. При това положение – липса на финансиране, кметът би следвало да прекрати поръчката, пише изданието. Това обаче не само не става, но дори е подписан договор с изпълнителя.

Пенсионерите в региона с 11 000 повече от децата, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Според данните от преброяването хората над 65 години в областта са почти 50 000. Децата до 18 г. – 38 685.

Археолози копаят край Меричлери, друго заглавие от 1-ва. Станислав Илиев от хасковския исторически музей започва разкопки на 6 могили, които попадат в територията на кариерата на „Каолин”.

Хванаха 70 кила хероин, скрит във веро, водещо на 3-та. Става дума за обявената вчера акция на МВР и митниците, при която бе разбит канал за трафик на наркотици.

Кърлежи разболяха 11 през юни, пише още на страницата. Осем от тях са болни от марсилска треска, трима – от лаймска борелиоза.

Бахча докара 200 бона на кмета Иванов, темата на 5 страница. Материалът е посветен на фермерската дейност на Георги Иванов, описана е градината край Узунджово, от която градоначалникът е спечелил 200 бона за 5 години.

Хванаха дрога за 5 млн. на наркобоса Ходжата, заглавие над главата в „Новинар юг”. Ходжата бил организаторът на канала. Стоката пристигала в нелегален склад в ромската махала на Пловдив.

Малолетни пълнят кувьозите, водещо заглавие на 1-ва. Бум на болни новородени отчитат в хасковското АГО. Причината – 15-16 годишни родилки, които не ходят на консултации по време на бременността и се виждат с лекар едва при раждането.

Останаха 50 свободни места в гимназиите, чело на 2-ра. Най-много са в Химията и СОУ „Л. Каравелов” в Димитровград – по 8, както и в хасковската по туризъм, допълва вестникът.

И Хасково с приют за кучета, пише още на страницата. Проект за публично-частно партньорство за изграждане на приют за бездомни кучета ще разгледа ОбС следващия петък.

Галина с рекорд още в сериите по 100 метра, акцент от спортната страница. Харманлийската лекоатлетка Галина Николова подобри личното си постижение – 100 метра за 11.65 секунди. Това става на световното първенство за юноши и девойки в Лил, Франция.

Чочо Попйорданов с червен конец на ръката и кръст на пръста, заглавие на интервю с актьора на 6 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини