От х:

Днес в x:

Изпопадаха всички нови паралелки в областта

Децата залагат на традиционните специалности

Всички новозаявени паралелки в училищата от областта се провалиха, показа справката на Инспектората след първо класиране. Окончателния брой на отпадащите за следващата година паралелки ще стане ясен след трето класиране. Днес приключва срокът за заявление за второ класиране за кандидатите за гимназии с прием след 7-ми клас.

Гимназията по туризъм се прости с надеждите си за амбициозната паралелка „Организация на туризма в свободното време“. Леката промишленост не сполучи с „компютърно проектиране и дизайн“. Падна и ежегодно заявяваната втора паралелка Английски с немски в димитровградската Езикова. Добре звучащата „Възобновяеми енергийни източници и оптически системи“ в ПГМЕТ Хасково, също не събра доверие сред кандидатите, както и „Автотранспортна техника“ в Автото. Опитът на Минерални бани да привнесат хасковски опит с „Данъчна и митническа администрация“ се провали. При основаването си в хасковската гимназията по туризъм, тази паралелка се напълни до пръсване. После премина във Финансово стопанската гимназия.

Традиционните специалности обаче се попълват планирано. Някои паралелки са готови още след първо класиране. Английски с испански и Английски с немски в ГПЧЕ „Асен Златаров“ са почти на максимума от 26 деца, както и „Информатика с английски“ и „Информационни технологии с английски“ в ПМГ Хасково. Там са и най-високите балове в областта. При максимум 36 точки, първите приети в ПМГ са с по 35.600.

Г.Христов

Други чакат за второ класиране, но пак за тях
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини