От х:

Днес в x:

Узунджовско камикадзе за малко да взриви болницата

Колата бе избутана от собственика си към пътна помощ

Млад ром от село Узунджово за малко да взриви хасковската болница или поне входа и, след като разнебитената му, но оборудвана с газова бутилка жигула пламна в движение.

Водачът паникьосано паркирал димящата антика точно до входа на лечебното заведение и хукнал с всички сили към другата страна на булевард „Съединение“. По петите му заприпкали още две изсипали се от колата жени. Последна била най-младата, която носела на ръце невръстно дете. Колата останала да си тлее на пътя.

Портиерът на входа бил човека, който подал сигнала до пожарната. Не знаел, че колата е на газ. Дръпнал се малко, когато возилото пламнала сериозно, понеже се притеснил да не гръмне резервоара. Ако 30 литровата газова бутилка бе гръмнала, нямаше да остане много нито от охранителна будка, нито от близките аптека и магазин, заяви един от зяпачите, който по думите му отдавна карал на газ. За щастие, пожарникарите бързо угасили огъня. Пак за щастие, вентилът на 30 бутилката бил блокирал и това спряло подаването на още газ и съответно разпалване на пожара.

Веднага след загасянето, наяве излязоха няколко любопитни момента. Газовата бутилка нямала стикер на преминат технически преглед. „Този дори не знае че трябва да има паспорт на газовата уредба“ обясни зяпачът с колата на газ.

„Този“ се появи на бегом, когато пристигна пътна помощ. Категорично отказа да си каже името, развика се възмутено че колата не е крадена, и плати 60 лв за превоз на остатъците до Узунджово. Не отговори нищо на въпроса не се ли притеснява да вози семейството си в такъв разнебитен автомобил, при това и на газ.

Семейството му така и не се появи.

Г.Христов

30 литровата бутилка е бомба със закъснител
Стопанинът брои 60 лв за транспорт до Узунджово
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини