От х:

Днес в x:

Уседналост - новата идея за честен прием в първи клас

Уседналостта да стане част от единните критерии за прием в първи клас от следващата учебна година. Тази идея ще обсъди Министерството на образованието (МОН) със Столичната община, съобщи просветният министър Красимир Вълчев след блиц контрол по време на ресорната парламентарна комисия, предаде в. "Монитор".

Промените в критериите за прием в първи клас станаха отново наболял въпрос след скандал в столичното 51-во училище. Там родители се обърнаха към прокуратурата заради съмнения за масови измами с адресни регистрации и местоположение на работата. 

Въпросът за промени в критериите се поставя на дневен ред, след като родители сезираха прокуратурата за съмнения в злоупотреби с адреса при документите за прием в първи клас.

Миналата година всяко училище само определяше критериите за прием. От тази година, обаче Столична община спусна единни критерии, като адресът има основна тежест, но уседналостта липсва като изискване. ТО

Надявам се до 30 септември всички ученици във втори и шести клас да имат нови учебници, обясни още Красимир Вълчев. Той допълни, че на някои места е възможно да има забавяне в доставянето на помагалата за началото на учебната 2017-2018 година, когато обаче обикновено се преподават преговорните уроци. Там, където учебниците още не са достигнали до чиновете на учениците, ще се използват материали в електронен формат.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини