От х:

Днес в x:

Адвокат съди прокурор за обида. Юнал Лютфи кандидат за кмет на Хасково. Преглед на печата

Юнал Лютфи кандидатът на ДПС за Хасково, пише във водещо заглавие на втора страница „Хасковска Марица”. Информацията е потвърдена от неназован източник от ДПС. Самият Лютфи пък увърта по телефона от чужбина. Дори не бил сигурен дали е адресно регистриран в Хасково.

Маджарово набъбна със 150 избиратели за дни, анонс над главата на вестника. Темата за изборния туризъм е разработена на 2 страница.

Няма подготвени кадри за работа по проекти, водещо заглавие на първа страница. Фирмите наемат и обучават хора, а те гледат към чужбина, допълва подзаглавието.

200 лв. глоба за запалено стърнище, акцент от криминалната страница. Пожарникарите готови за сезона, но предупреждават за солени глоби. За пет дни – 12 пожара в сухи треви.

Спряха от движение дефектирала душегубка, заглавие от 4 страница. Инспекторите от автомобилната администрация спипали пътнически бус на асеновградска фирма, който бил с множество неизправности. Возилото е спряно от движение.

Адвокат иска 30 бона от прокурор за обида, заглавие над главата в „Новинар юг”. Лишената от права димитровградска адвокатка Зорница Димитрова съди районния прокурор Атанас Палхутев, защото в негово постановление името й било написано с малка буква. Съдът в Кърджали отрязал адвокатката и претенциите й.

ДАА спря опасна маршрутка, водещо заглавие на първа страница във вестника. Става дума за пътническия бус на асеновградската фирма „Комексмаш – Васил Пиронков”.

Премиерът реже лентата на хасковската пречиствателна, акцент от 2-ра. Днес се открива станцията, която веднага след това влиза в действие. Това ще вдигне цената на водата, която и без това е сред най-високите в страната.

Труп на овца спеши агенцията по храните, заглавие от трета страница. Миризмата на леш привлякла вниманието на инспекторите, гниещият труп бил открит в покрайнините на квартал „Македонски”, уточнява изданието.

Взривове клатят хижа „Аида”, заглавие на материал на 6 страница. В подстъпите на върха се намира рудник „Чала”, който се експлоатира от ГОРУБСО Кърджали.

Летен списък за четене, заглавие от 7 страница. Текст на писателя Деян Енев.

Това бяха основните теми в днешния печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини