От х:

Днес в x:

Ударни осиновявания през април, 17 деца с нови семейства

По примера на Христина Стоянова и други майки решиха да върнат детските усмивки

Значителен напредък в осиновявания на изоставени по домове деца отчитат в Хасково за месец април. По данни на регионалната социална служба, 6 семейства са осиновили 6 деца от 0.5 до 6 годишна възраст, само за месец април. Това е в пъти над обичайната бройка в месеци от предишни години.

Още 11 деца намериха нови семейства със стартиралия от края на миналата година проект „Приемна грижа“. Примерът на Христина Стоянова от село Динево, за която Haskovo.net ви разказа, бе последван от още 11 майки. Те са взели изоставени деца за отглеждане от 2 до 6 годишна възраст.

В момента на списък има и семейства от други градове, които чакат одобрението на социалните за да се грижат за хасковски деца.

За разлика от осиновяването, приемната грижа е временна. Приемните майки отглеждат срещу заплащане децата, без биологичния родител да губи правата си. Периодът на това отглеждане е различен и зависи от преценката на социалните. Целта на приемната грижа е децата от домовете да растат в нормална семейна среда.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини