От х:

Днес в x:

Нощна фиеста в музея и галериите в събота

Мара Латева, Николай Колев и Татяна Форева (отляво надясно) обявиха предстоящата Нощта на музеите и галериите

Регионален исторически музей, арт галерия „Форум“ и частната изложбена зала „Модулор“ ще посрещат посетители до тъмно в събота. Посещенията ще бъдат безплатни, гарнирани с музикално оформление. С тази инициатива културните средища ще се впишат в поредното издание на Нощта на музеите и галериите в Хасково.

Регионалният исторически музей ще отвори врати в 17.00 часа и ще остане отворен до 01.00 часа. Ще предложим обиколка из залите с постоянни експозиции, както и на две гостуващи изложби, обяви директорът на музея Николай Колев. В 19.00 часа в двора на музея ще пее вокална група „Лотос“, след нея гостите ще забавляват талантливите танцьори от формация „Тангра“. Музеят на тракийското изкуство в Александрово ще работи с удължено време и ще чака посетители до 18.00 часа.

Арт галерия „Форум“ ще отвори в събота в 18.00 часа и ще очаква посетители до полунощ. От изложбената зала до театъра са подготвили и мултимедийна презентация на картините от фонда на Градска художествена галерия „Атанас Шаренков“. От 20.00 часа в програмата ще се включи джазменът Димитър Русев-Мутата, съобщи шефката на галерията Татяна Форева.

Всички гостите на музея и галерията ще получат специален талон, с който ще ползват 10 % отстъпка в две заведения в центъра на града.

Частна галерия „Модулор“ също ще участва в инициативата. Собственичката Мара Латева ще организира хепънинг в две части-от 10.00 до и 12.00 часа и от 17.00 до 20.00 часа. Тогава малки художници ще се упражняват в техниката монотипия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини