От х:

Днес в x:

Дързост и красота в изпращането на Езиковата

Абитуриентите се изпратиха със стил

В парад на тоалети, прически и красиви манекенки се превърна тазгодишното изпращане на абитуриентите на езиковата. Най-многобройното училище в региона избухна в целия си блясък днес. Пред възхитените погледи на зайците, 175 излъскани батковци и каки с бавна стъпка си взеха сбогом от учителите и поеха към живота вече като големи хора.

По традиция, Езиковата засипа абитуриентите си с дъжд от премии и награди за отличните си ученици. Голямата награда отиде у Росалина Тодорова от 12 Б клас. За най-добри резултати в усвояването на немският език тя получи 2 000 лв от председателят на българо-немската търговска камара Митко Василев, бивш възпитаник на гимназията.

Златаровски премии за най-добър успех в 5-те години следване получиха Александра Гаврикова от 12 Д клас и Атанас Димов от 12 Г клас. Атанас получи и лична премия за извънкласна дейност от харвардският възпитаник Филип Филипов, също бивш възпитаник на ГПЧЕ „ проф. д-р Асен Златаров“. Преподавателката по български език и литература Светлана Костадинова бе отличена с награда за най-активен учител в извънкласните мероприятия.

Най-добрият и неразделен клас е 12 Д с класен Маргарита Добрева. Англоезичната паралелка солидарно скандираше на всеки награден свой участник. Такива бяха много. Класът е №1 по успех в гимназията-средно за 5 години-5.92.

По въпроса за най-красив клас и абитуриент избухнаха ожесточени дебати. Нека читателите преценят сами :)

Изпращането на випуск 2011-та открива празниците по случай 40-годишния юбилей на хасковската Езикова. Утре от 18 часа в читалище заря ще се има самостоятелна изложба живопис на възпитаници на гимназията. Ще бъдат представени 60 платна. Празниците продължават до края на седмицата.

Повече от сбогуването на випуск 2011 с училището, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Дързост и красота
Най-добрият/ и шумен/ клас-12 Д
Изпращане....

"Златаровката" Александра Гаврикова
Златаровецът Атанас Димов изнася реч
Най-добрата от немскоезичните-Росалина Тодорова
Гледки-1
Гледки-2
Гледки-3
На прощаване......
...с усмивка
...и със сълзи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини