От х:

Днес в x:

Димитровградското ПМГ във видео връзка с холандски университет

Преподавателката Румяна Лозева и Маргарита Желязкова - автор на изследването запознаха вазовци с инициативата

Димитровградската ПМГ "Ив.Вазов" започва реализирането на съвместно изследване за нагласите на учителите към гражданското образование. "Проектът е чисто академичен и цели да сравни резултатите от работата на две групи учители - в България и Холандия, партьор на димитровградската гимназия при реализиране на изследването ще бъде университета в холандският град Твенте", разказа ръководителят на изследването Маргарита Желязкова, координатор на магистърска програма за обучение на учители.

Днес тя гостува в ПМГ, за да запознае учениците и учителите с начинанието. На първи етап, то ще включва комуникация между български и холански ученици чрез видообмен, обмяна на идеи и варианти за бъдещо сътрудничество. След това ще бъдат провеждани интервюта с учители, а на по-късен етап ще бъдат изнасяни и уроци в присъствието на изследовател.

Видео връзка ще осъществяват Вазовци с университета в Трент заради изследването

"Нашето училище е включено в проекта, защото вече два пъти имаме лауреати по гражданско образование", коментира и директорът на училището Илияна Славова. Хубавато според нея е, че това е едно изследователско начинание, зад което не стоят финансиращи организации. За учениците в ПМГ това ще е начин да видят нещо ново и различно и да направят подходящ избор за бъдеща професия", допълни още Славова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини