От х:

Днес в x:

Хасково събра над 20 000 лв. за Мими

Над 20 000 лева са събрани за Мими от началото на благотворителната кампанията до 19.00 часа тази вечер. Цифрата съобщи мениджърът Даниела Боева.

11-годишното момиче е болно от ювенилен хроничен артрит и епилепсия. Събраните средства ще отидат за предиагностициране и рехабилитация на Мими в израелска клиника.

Част от събраната сума е от билетите от концерта на плащадка „Спартак”, който се проведе тази вечер. В музикалния спектакъл участваха китаристът Георги Матев и неговият бенд, фолкаджийките Емилия и Гергана, народните изпълнители Николай Славеев и Росица Пейчева. Трупата „ Нешънъл арт“ на Нешка Робева бе гвоздеят на концерта. Водещ на събитието бе Камен Воденичаров. В благотворителната кауза се включиха и хасковски формации.

В сумата са и средствата от кутиите, поставени в различни части на града. Дарения са правени и по банкова сметка. Други две прозрачни кутии, които обиколиха публиката на концерта, ще бъдат отворени утре пред нотариус.

Отворена е и линия за финансова подкрепа със SMS на телефонен номер 17 777 с текст DMS Mimi за всички мобилниоператори.

Цена на един SMS е 1.20лв с ДДС.

Средства продължават да се събират и в банкова сметка-

Централна кооперативна банка

IBAN:BG85 CECB 9790 40A7 3528 01 в лева

BIG: CECBBGSF

Банков код: 79073921

Титуляр-Мария Радославова Иванова

Поставят диагнозата Ювенилен Хроничен Артрит на Мими през 2003г. Заболяването протича с чести рецидиви и това я направи зависима към лекарствата. В края на 2007г. се налага смяна на лечението, което допълнително е подтиснало нейния имунитет и тя прави поредица гърчове. Изпада в състояние на кома и от тогава е неадекватна , не говори и не общува с близките си.Установена е мозъчна атрофия с доказана епилепсия. Три години след случилото се детето има известно подобрение , но основното й заболяване се влошава. Налага се лечение с "Енбрел" , което е поето изцяло от Българската Коледа , но ,за съжаление , не дава резултат. От март месец тя се лекува с нов препарат - Ro-ectemra, което струва между 600-700лв. месечно.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини