От х:

Днес в x:

Точат пари с измамни дарителски SMS. Джемиле се самоуби от любов. Преглед на регионалния печат

Точат пари с измамни дарителски SMS, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Трагедията в Симеоновград е използвана за грозна измама с дарителски SMS-и, показва разследване на хасковски сайт. Двама са заподозрените за гнусната схема, прокуратурата се е сезирала и е започнала разследване.

Почернени родители: Претупват трагедията ни, анонс над главата във вестника. Темата е водеща на 3-та. Според родители полицията е претупала разследването на инцидента в Симеоновград. По думите им едно от момчетата е можело да бъде спасено.

Здравните служби пълни с данни, които не се ползват, акцент от втора страница. Службите по трудова медицина трупат база данни, които обаче са неизползваеми. Чуждите фирми пък изобщо не обръщали внимание на задължителните по закон служби по трудова медицина заради чисто формалната им дейност.

Кмет шикалкави за конфликт на интереси, пише още на страницата. Става дума за кмета на Димитровград, който отговорил непълно и неясно на въпросите за свързаността му с редица фирми, спечелили поръчки за милиони от общината.

Учениците по-напреднали в технологиите от учителите, друго заглавие от 2-ра.

Помен за Сименовград, така е озаглавен обширен текст от бившия симеоновградчанин Динко Динев на 5 страница.

Снеха 200 бона от раменете на Славея, водещо заглавие от първа страница в „Новинар юг”. Главната сестра на болницата в Хасково отново е на работа, след като прокуратурата прекрати разследването срещу нея. То бе за съставяне на документи с невярно съдържание, с които са отклонени 200 000 лева.

Джемиле се самоуби от любов, акцент със снимка над главата на вестника.18-годишната Джемиле Мустафова сложила край на живота си от любовна мъка. Момичето се обеси в дома си в хасковското село Клокотница. Според нейни приятелки причина за трагедията била раздялата с приятеля й Виктор.

Кризата сви трудовите злополуки, акцент от втора страница.

Окончателно: двама в килия за убийството на Здравко, водещо на 3-та. Двамата са Никола Атанасов и Диян Георгиев, уличени в умъртвяването на 52-годишния Здравко Томов в село Лозен. Решението е на пловдивския апелативен съд, който потвърди становището на хасковските магистрати.

Григор пред нов рекорд, акцент от спортната страница. Днес той ще направи опит да се класира на полуфинал на мастърса в Мюнхен.

Камелия Кехайова без лимит в изкуството, заглавие на материала от 6 страница. Повод за публикацията е изложбата на художничката в галерия „Форум”.

Стайчето оправя президента Стоянов, заглавие от 7 страница.

Езиковата става на 40 с етюди в „Заря”, акцент от 12 страница. Хасковската Езикова гимназия ще отпразнува 40 годишнината си с концерт спектакъл в читалището на 13 май.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини