От х:

Днес в x:

Експерти: Учителите също трябва да учат

Галя Кожухарова/вляво/ и координаторът Михаела Мицева препоръчват на учителите също да учат

Българските учители също трябва да учат за да няма у тях усещането че знаят по-малко от учениците си. Това препоръчаха образователни експрети на семинар в хасковския Дом на учителя по програма „Учене през целия живот“. Тя е насочена към допълнителна квалификация и преквалификация на учители, както и въвеждането в образователния процес на информационните технологии.

„Преди 25 години имахме са “Правец 8“. 5 години по-късно, имахме интернет, преди 10 години се появи Гугъл, а от 5-Фейсбук“. За кариерата на един учител, нещата в образованието се промениха драстично“ обобщи ситуацията Галя Кожухарова-директор на департамента за преквалификация на учители.

Глобалният достъп до информация превръща учениците в несъизмеримо по -информирани от предходните поколения. Това изисква учителят да бъде на тяхното ниво. Така процесът на образоване ще се модернизира и ще бъде по привлекателен за децата.

За целта се препоръчва активно сърфиране из глобалната информационна мрежа, търсене на статии и разработки в съответните области и заимстване на добри практики в преподаването. Класната стая на бъдещето няма нищо общо с традиционната, категорични са оргазизаторите от министерството на образованието и сдружение „Център за творческо обучение“.

Учители от всички училища в община Хасково участваха в семинара. Те се запознаха с добри практики в преподаването успешно използвани в САЩ, Великобритания, Австрия, Турция и др. Програмата продължава до 2013-та година.

Г.Христов

Близо 70 учители от хасковска община участваха в семинара
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини