От х:

Днес в x:

10 ст/кв.м за 10 години наем на площадките до Авеню

Площадките до "Авеню" под наем за 10 години за 10 ст

Спортните площадки за футбол, баскетбол, волейбол и тенис под улица „Дунав“ да бъдат отдадени под наем за десет години предлага в докладна записка кметът на общината Георги Иванов. Предложената наемна цена е 10 стотинки на квадратен метър. За близо 4 300 квадрата площ, това прави всичко 430 лв наем на месец. Условието е бъдещият наемател да инвестира в облагородяване на площадките и пригодяването им за спорт съобразно съвременните изисквания.

Така например сред задълженията са, да се постави изкуствена трева на футболното игрище с площ 1050 квадрата. За останалите игрища се планира поставянето на многофункционална спортна настилка за игра с топка за открити спортни пространства. В момента настилката на игрищата е от асфалт.

В спортният комплекс попада и 1-етажна сграда с площ 83 квадрата предназначена за съблекални. Ако предложението стане факт, това вероятно ще се отрази и на цените за ползване на тези съоръжения. В момента те са безплатни за деца до 18 години и струват 24 лв на час, за възрастните.

Предложението ще бъде предложено за гласуване на идната общинска сесия на 29-ти април..

Г.Христов

В момента настилката е от асфалт
Охраняваните площадки засега са безплатни за децата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини