От х:

Днес в x:

По проекта за 10 млн: Работниците без заплати, но работят

В Градската градина се работи ударно. Изпълнителят "Европът" знае че няма да вземе пари

10-милионният проект за облагородяване на парковата среда в Хасково се реализира, въпреки че запорът на общинските сметки блокира средствата по него. Във вторник кметът Георги Иванов анонсира че 1.5 млн лева за разплащане с фирмите извършващи дейностите по проекта, остават заключени в банката след като съдът потвърди наложения запор от фирма „Европът“. Сметките на общината остават блокирани от близо 2 месеца.

Въпреки секналото финансиране, из целия град се работи, показа проверка на Haskovo.net. “Работниците не са взимали заплати от три месеца. Ама работим, имаме график“ сподели служител на една от фирмите от консорциума „Хасково 2010“, който реализира проекта.

В центъра, служители на „Водстрой“ монтират фонтани с цветомузика, в квартал Каменни фирма „Анико“ в ударно темпо строят детски площадки и облагородяват между блокови пространства. Най-напреднала е работата в градската градина. Любопитното е че там работи именно фирма Европът, чийто иск блокира парите, които ще има да взима и тя.

В Градината вече е вдигнат бетонен постамент за оградата от ковано желязо. Отсечени са 14 дървета за които е преценено че са опасни. Контурът на алеите е очертан, някои вече са настлани с чакъл.

Срокът в който Хасково ще се сдобие с нова Градска градина е 21.10. 2011.

Г.Христов

Провежда се санитарна сеч на дърветата в Градината
За радост на хората, които обезпечаваха следващата зима
Оградата вече се очертава
В центъра кипи труд
Тук ще има фонтан с музика
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини