От х:

Днес в x:

Мариела Златева се връща в РИО като шеф

Мариела Златева на шефското място в образоватилния инспекторат

Бившият началник на Регионалния инспекторат по образование Мариела Златева се връща на шефското място

веднага след като получи преписката от решението на Върховния касационен съд, които за четвърти път я възстанови на поста. Магистратите са преценили, че отстраняването й е неправомерно. Мотив на министерството на образованието за освобождаването ѝ бе, че не е държавен служител. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Рискувам много, защото трябва да напусна работата си като преподавател в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Искам да покажа, че има закон, а не да се оплаквам, че няма правда, коментира Златева. Тя допълни, че има дете и ученици, които възпитава и трябва да дава пример.

Бях отстранена и от НДСВ, и от Тройната коалиция, каза още Златева. Според нея дали този път решението на съда ще бъде спазено, зависи от просветния министър Сергей Игнатов и областния координатор на ГЕРБ и депутат Иван Петров.

Мариела Златева бе възстановена на длъжност

с решение на Върховния административен съд през 2008 година. Тя получи от министър Даниел Вълчев заповед за назначаване и веднага след това за уволнение.

Златева оглавяваше инспектората от 1997-а до март 2003 година, когато бе отстранена от поста със заповед на тогавашния министър на образованието.

Настоящият шеф на просветния инспекторат Иван Панайотов не бе открит за коментар. Той е в отпуск до 11 април. Почивните си дни прекарва в Прага.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини