От х:

Днес в x:

Няма какво да говорим: „Акация“ №1 по дупки

Дори и пешеходците "дриблират" по проядената от дупки улица

Хасковската улица „Акация“ води категорично в класацията за най-разбита хасковска улица в един от „най-асфалтираните градове“ в България. Порой от читателски сигнали от всички точки на града претендираха, че именно тяхната улица държи палмата на първенството. „Акация“ засега ги слага в джоба си.

При повечето конкуренти има асфалт и много дупки. На улица „Акация“ има основно дупки и някакъв намек за асфалт. По-зле е може би само на „Стоян Заимов“ в кв Каменни където има отсечки ИЗОБЩО без асфалт, но разликата е че на Акация живеят 10-пъти повече хора. В дузината блокове са настанени стотици хасковлии. „Погрешно е наложено схващането че мнозинството са роми. Напротив мнозинството сме българи-данъкоплатци“ пише в писмо до редакционната ни поща жителка на „легендарната“ улица.

Куриозното е че предприетите мерки не са логичното асфалтиране на артерията, а ограничаване достъпът до нея. От две седмици е затворен входа на две улици към „Акация“ откъм булевард „Васил Левски“. Законно се влиза само през острия завой до ВиК, където липсва всякаква видимост, но за сметка на това има десетки вървящи по платното пешеходци от съседния многолюден кв. Република.

Ако не улица, на „Акация“ имат чувство за хумор. „Толкова пъти ни асфалтираха улицата по избори, че сигурно сме по-постлани и от магистрала“ шегува се монтьор от съседен гараж. Щял да сменя бизнеса - вече ще ремонтира детски колички, защото и те се повреждали след едно две преминавания по дупките.

Г.Христов

10 дупки на 10 метра. Надолу по улицата става по-зле
С цел запазването на колите на хората, е ограничено влизането към Акация откъм бул "Васил Левски"
Зона свободна от автомобили
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини