От х:

Днес в x:

20 лв агнешко чакат за Великден

Агнешкото засега поевтинява. Не се знае какво ще стане до Великден

Най-несигурното нещо преди Великден е цената на агнешкото. Това анонсираха месари в проучване на Haskovo.net преди Великден и Гергьовден, празниците които са пряко свързани с консумация на агнешкото месо. В момента ангешката мръвка се търгува на 14 лв, но цените се сриват заради липса на купувачи. Очаква се килото да падне под 12 лв.

Заради масирания износ на български агнета за Турция обаче, част от търговците очакват непосредствено преди празниците цената да скочи рязко до 20 лв. Това ще компенсира и евентуалните по-малки продажби на вътрешния пазар.

Този финт е добре познат на клиентите. Подведени от поевтиняването, част от хората договарят агнешко и канят гости. После не върви да се откажат, а най-много да намалят първоначалната заявка.

Агнешкото е по-скъпо в пъти от всички останалите меса в магазините. Цената на свинското отдавна слезе под 5 лв за трупно месо, а за сравнение живото тегло на агнешкото е 6 лв. Защо агнешкото стана най-скъпата мръвка и какви са прогнозните му цени за следващите няколко седмици вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини