От х:

Днес в x:

Кмет се потроши в катастрофа с мотопеди

Мотопедът на Каранейчев и счупената каска останаха на местопроизшествието

Кметът на хасковското село Гарваново Иван Каранейчев пострада при катастрофа между Болярово и Хасково, до 4-ти стопански двор. Каранейчев влизал с мотопед в града, когато се сблъскал с друг мотопедист. По думите на очевидци, това било младо момче, което завивало към кв. Бадема без да даде мигач. След ПТП-то момчето избягало с мотора си. Каранейчев бил с охлузни рани по главата и счупен нос. След първа помощ оказана в хасковското Спешно отделение, кметът побързал да си тръгне.

Екшънът бил резултат от надпревара с 5-6 мотора. Група хасковски ученици карали мотопедите си по булевард „Западен“ когато били задминати от Каранейчев. По думите на един от тях, кметът се канел да изпревари и другият мотопедист, когато онзи завил внезапно. Момчетата обаче заявиха че нямали нищо общо с „колегата“ си. Не видели на къде подкарал след сблъсъка, защото спрели да помогнат на пострадалия Каранейчев и да отместят мотора му от платното. Те звъннали и на линейка.

„Карахме с 40-50 км, човекът мина покрай нас малко по бързо“ свидетелстват децата. Други обаче оспориха тази теза-катастрофиралия кмет бил ускорил сериозно за изпреварването. Машината му била достатъчно мощна-150 кубика. Само наличието на каска отървало Каранейчев от по-тежки контузии.

След иззясняването на ситуацията по местопроизшествието, компетентните органи констатират, че в нарушение са били и двамата водачи. Момчето е предприело неправомерен завой, а изпреварващият го Каранейчев се е движел с несъобразена скорост.

Хасковската полиция организира издирвателни мероприятия за откриване на другият участник в ПТП-то.

Г.Христов

Инцидентът станал след гонка с няколко други мотопеда
10-класниците Димитър, Янко и Маргарит слезли от моторите си за да окажат първа помощ
Кметът Иван Каранейчев не е пострадал сериозно успокоиха от хасковското Спешно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини