От х:

Днес в x:

ВиК под огъня на Общинския съвет - преглед на печата

 Новият брой на "Общински вестник" е от днес по реповете в Димитровград. Тема от изминалата сесия на ОбС засяга изданието, за нажежените взаимоотношения между ВиК и общинарите- ВиК под огъня на Общинския съвет. Постъпления пред министъра на регионалното развитие и благоустройството, ВиК системите в общината да преминат под ръководството на Общинския съвет, има възможност да направи кметът Стефан Димитров. За целта обаче е необходимо те да бъдат обект на предврително обследване,  извършено съвместно с “ВиК” ООД , с цел изясняване на собствеността върху тях и установяване дела на Общината, каквото местните парламентаристи вече разпоредиха да бъде направено, информира изданието.

Общинската болница пред фалит -темата отново е от последната сесия на общинарите. Те възложиха на кмета да изиска от РЗОК официална информация за начина на определяне на прогнозния бюджет на МБАЛ „Света Екатерина”.

Клуб скара кмет и общинари - става дума за пенсионерски клуб в село Добрич. Казусът нажежи страстите в местния парламент миналия четвъртък. На заседанието стана ясно, че позволението на местните парламентаристи за разкриването му е в разрез с Общинска наредба №23, в която се уреждат реда и условията за регистрация на тези клубове. Причината е, че въпросният е открит по молба на председателя му Георги Иванов, а не както е записано в нормативния акт от кмета на населеното място, чиято задача е предварително да проучи потребностите за жителите от такъв. В наредбата е записано, че за сформирането на Клуб на хората от третата възраст и тези в неравностойно положение за селата е необходим минимум от 25 желаещи, които да са в пенсионна възраст или с удостоверение от ТЕЛК. И това обаче не е спазено. В него по списък членуват 31 човека, 12 от които в трудоспособна възраст.

Стикери за старите коли- друга актуална тема в "Общински вестник". 40 излезли от употреба автомобили до момента, са маркирани със стикери в рамките на стартиралата в началото на годината съвместна акция на Общинското предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана” и „Общинска полиция”. Целта на инициативата е да се освободят улиците и паркингите в града от старите превозни средства, които не са минавали технически преглед повече от две години, пише вестника.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини