От х:

Днес в x:

ДНСК погва общините за прашасяли ПУП-ове. Преглед на регионалния печат

"Държавата на съд при отказ за лечение" анонсира над главата вестник "Хасковска Марица". На организираната в петък здравна дискусия между пациентски организации и лекари стана ясно, че ще се настоява да се съди държаватга ако откаже лечение в чужбина. Досега лечение зад граница се осъществяваше по специален режим и се финансираше от специален фонд. Системата бе толкова неудачна/и корумпирана според някои/ че правителството закри Фондът за лечение в чужбина. Типично български абсурд-отпуснатите пари за лечение в чужбина не бяха усвоени. И то при толкова чакащи за доктор зад граница.

Пациентските организации настояват да се гарантира здравна помощ  дори на неосигурените граждани

"ДНСК погва общините за забавени строителни разрешителни" водещо на стр.2-ра. Строителния контрол ще започне комплексни проверки по общините за начина, по който те обслужват гражданите си. Анонсът е на самия меинистър Плевнелиев и се чака да се оформи като заповед до местните структури на ДНСК. Идеята било да се подпомогнат предприемачите по места, които понякога с години чакат разрешение за бизнес инициативите си.

Не е тайна че подобна практика съществува от години в Хасково, пише "Хасковска Марица". Без обяснение едни строителни разрешителни и ПУП-ове/Подробни устройствени планове/ се бавят с години из етажите на общината, а други се одобряват след дни. За да прекрати тази порочна практика, новото мнозинство в Обс Хасково отказа да обсъжда каквито и да е било ПУП-ове докато не се направи регистър на всички постъпили в общината.

Засега местната администрация отказва да представи ДОРИ информация за ПУП-овете камо ли да прави регистър.

"Интриги и клиентелизъм тресат "Атака" чело на вестника. Статия за все още членовете на Атака в Хасково и техните бивши и настоящи лидери. Основната идея е  за политическата метаморфоза и къса памет на някои. Георги Майоров и Анюта Лозева бяха опоненти на кмета Иванов, сега му отидоха на крака за да го молят за 4-ти мандат.

Когато се опитваме да анализираме постъпките на наши депутати или съветници, често се сещаме за алековото прозрение, че и едно магаре може да влезе в парламента.

"Сигнал за бомба спря боевете в зала Дружба". По верме на свободните боеве организирани от ММА Федерацията, сигнал за бомба изкара 600 зрители на площада пред зала "Дружба". Сигналът бил подаден на 166 и се оказал кьорфишек. Или са конкуренти или такива които правят нелегални залози на изхода от мачовете, предполагат от полицията.

На страница 5-та интересен фоторепортаж. Напук на наложеното схващане че Хасково е най-асфалтирания град има много места в Града на Богородица за които важи принципа "Какъв асфалт, ние нямаме улица". Прототип е ул. Стоян Заимов в кв. Каменни над ТОХ-а, където не само че никога не е хвърляна и една лопата асфалт ами няма и канализация. Улицата бе герой и в репортаж на Haskovo.net, понеже освен всичко друго се и свлича и мимуходом бе срутила и една къща. Има десетки подобни улици из града и още повече в които не става въпрос за асфалтиране а за кръпки, доказва фоторепортажа на вестника.

"Търговец олекна с 2 бона за 100 яйца" заглавие над главата в "Новинар Юг". Стартиралите проверки на хранителни магазини в Хасково донесоха и първата жертва. Търговец на зеленчуковия пазар бе омахан с 2 бона заради 4 кори яйца. Яйцата направо му излизат златни. При условие че човекът се канел да печели по 1 стотинка на яйце.

Отделен е въпроса дали точно на зеленчуковия пазар са най-големите нередности в магазините за хранителни стоки в Хасково. Във форумите на Haskovo.net, вече вървят залози дали някога някой ще влезе да проверява големите хипермаркети.

"Поляновец половин век с диагноза "пътник" На бай Димитър Пъневски от село Поляново му казали че е "пътник" още преди 50 години. За щастие лекарите не познали. Мъжът има туберкулоза, други дихателни, двигателни и психични заболявания. "Лекува" се със 100-на грама мента. Кани се да доживее до свършека на света.

"Бомба за 720 в зала Дружба" за бомбата която не била бомба. Репортажът водещ на страница 3-та.

"Иво Димов осигури 10 хил лева за "Свети Димитър". Депутатът осигурил средствата чрез дирекция "Вероизповедания" към министерският съвет.

"Хасковлия стана втори на източноевропейското по карт". За големия успех на хасковският пилот Мартин Бакърджиев, който се пребори за място на почетната стълбичка с пилоти от 4 държави. 11 годишният талант ще се бори за титлата на източноевропейското по картинг, която ще се решава в още два кръга в чужбина. Засега ще се утешава с първото място от държавното първенство, тъй като класирането на източноевропейското бе валидно и за националното първенство. А Марти бе изпреварен само от турски състезател.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини