От х:

Днес в x:

Глобяват родителите на деца в заведения за пушачи

Придружителите на непълнолетни ще отнасят глоби

Придружител на лице под 18 години в заведения за пушачи отнасят глоба, заедно с управителят на ресторанта или кафенето. За това предупредиха от никотиновата полиция към Регионалната здравна инспекция Хасково. Детето може и да не пуши, но според новата наредба за тютюнопушене на обществени места, то няма работа сред тютюнев дим. В случай че непълнолетния е сам обаче, глобата идва само за управителят, понеже непълнолетния не носи наказателна отговорност.

Две димитровградски заведения изгоряха за подобни нарушения в края на миналата седмица, съобщи началникът на никотиновата полиция д-р Иван Александров. Потърпевши са бистро и кафе аперитив. Общо 5 питейни и хранителни обекта са наградени с актове от 300 до 500 лв.

Контролът в Хасково дава нужните резултати но извън областния град положението е различно, отчете Александров. Буквално всеки проверен обект е засичан с по повече от едно нарушение. С глоба от 500 до 1000 лв е закичена популярната пицария „Верди“ в Свиленград. Заведението уж било за непушачи, но нямало табели които да указват това. По масите пък имало пепелници.

39 акта за 60 дни работа е наложила никотиновата полиция. Нито една от санкциите не се обжалва в съда. „Хората ми са доста убедителни и прецизни в проверките“ похвали инспекторите си д-р Александров.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини