От х:

Днес в x:

Хасковлийка дебютира в "Южна пролет" с книга за Христо Калчев

Книга, която разказва истината за Христо Калчев и Георги Стоев, претенднира за голямата награда на литературния конкурс „Южна пролет“ тази година. Нейн автор е Славея Иванова, единственият дебютант от Хасково в предстоящото издание. Книгата е озаглавена „Пророците и мафиите. Христо Калчев и Георги Стоев“.

Дължа своето решение първо на Христо Калчев, защото от деня, в който се запознахме случайно и бях до него почти всеки ден от последните му 2 години, докато пишеше своята сага за българските престъпници, го почувствах като баща. Дължа го до известна степен и на Георги Стоев, който за жалост не успя да изчисти името си, не успя да го направи, просто, защото все още не бе готов да се изправи и да признае вината си, пише в предговора на своята книга дебютантката.

Славея Иванова е родена през 1975 година в Хасково. Завършила е българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски”. Сътрудничила е на вестниците „Хасковска трибуна“ и „Шипка“. По време на работата си в издателство „Световит” набира тектовете на книгите на Христо Калчев, Владо Даверов и Георги Стоев.

Дебютната й книгата ще бъде представена в Хасково на 7 април в КДК.

Литературният конкурс "Южна пролет" ще се проведе от 13 до 15 април. Крайният срок за участие изтича тази седмица. До днес своите първи книги бяха изпратили 25 млади автори.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини