От х:

Днес в x:

Кмета осъди Съвета. Обвинени осъдиха прокуратурата. Преглед на регионалния печат

"Близнаци осъдиха 80 бона прокуратурата" над главата в "Новинар Юг". Оправданите на три инстанции за отцеубийство Георги и Йонко Илчеви осъдиха българската прокуратура на 80 бона. Те лежаха две години невинни по затворите, като през това време починаха техни близкеи и здравето им се съсипа. Илчеви поискаха по 100 хиляди лева, но Темида отряза голяма част от тази сума. Като компенсация им се плаща по 40 хил на човек. Близнаците могат да обжалват.

"Темида: Скобите в зоната са законни" В синята зона всичко е законно и най-вече скобите. Хасковският административен съд се произнесе в полза на кмета в жалбата му срещу решението на общинският съвет за отмяна на скобите в Синята зона. Кмета върна решението за прегласуване, но новото мнозинство в Обс го прие отново напук. Оказало се обаче, че не са спазени изискванията на закона за нормативните актове. Тоест проекто решението не е стояло 14 страници на сайта на общината за да могат гражданите да се запознаят с него. Щото това все пак касае най-вече тях. За приемане на това незаконосъобразно решение, Обс е осъден да плати 320 лв разходи по делото. Още грешни пари на данъкоплатците.

"110 на опашка за лудницата" Толкова са хората от областта които чакат с години да бъдат настанени в специализираните домове в Радовец и Пъстрогор. Местата там са заети до дупка, а прииждат нови хора с психични отклонения, съобщават от регионалната служба социално подпомагане.

"Площите със зарзават свити 3 пъти за две години" Основно свиването е засегнало площите с пипер, но и останалите зеленчуци изчезват от полето. Отглеждането им излизда много скъпо а държавата не подпомага българското земеделие. Държавата май не подпомага нищо българско.

"Спират детските на 128 семества". Това са семейства чиито деца са натрупали 5 и повече неизвинени отсъствия в училище за месец февруари.

"Г.Иванов тръгва към нов мандат с бити карти" заглавие над главата в "Хасковска Марица". Обещаният от преди два дни политически коментар на кандидатурата на кмета, сега заема цялата 5-та страница на вестника. Вкратце-шансовете на кмета за изборна победа са минимални, защото за разлика от предишните три пъти зад него не стои голяма политическа сила. Не стои и сериозния бизнес. Не е възможно и заиграване с етническата карта, както се случи на последния вот. Тогава до балотаж достигна кмета и кандидатура на ДПС. Цитира се социологическото проучване според което Г.Иванов и Делян Добрев/ГЕРБ/ имат близки резултати 37% на 34%. Добрев обаче още не се е кандидатирал. От друга страна проучването е поръчано от кмета.

Цялата е мътна и кървава, но на този а и на други подобни анализи им се губи ключът. Добре де, няма да е Иванов. Ами КОЙ тогава? По рано партиите печелеха за кандидатите си. Сега кандидатите печелят за партиите. Хората гласуваха за Бойко, не толкова за ГЕРБ. Въпросът е кой е хасковския Бойко.

"Неизвестен променя кадастърат на Кенана". Става дума за дело водено от собственика на лятното кино Андрей Андреев срещу общината. Оказало се, че в последните години кадастърът е променен и целия имот на Пенев отрязан. Той си мислел че купува сграда градина и езеро, накрая се оказало че има само сграда с три метра прилежаща площ. Любопитния момент е, че заповедта за кадастралните промени е на неизвестно лице. Подписът не е на кмета, потвърди графологична експертиза.

"Кафява вода потече от чешмите на "Добруджа". ВиК авария в Градската градина за малко размъти водата на хората по улицата.

"Хасково иска дом за възрастни с Деменция" Местните социални настояват за държавно финансиране за откриване на нов дом за хора с психични заболявания.

"От нова година: Нито лев от държавата за белодробната болница" От началото на тази година тубдиспансерът стана СБАЛ/специализирана болница/. Повишаването в ранг се отрази обратно пропорционално на финансирането. Всъщност то изцяло спря, казва началникът д-р Ирина Караманова.

"Шофьор получи инсулт зад волана" 75 годишен водач получил инсулт по време на шофиране и се заби в мантинелата до водонапорната кула в Димитровград. Дядото е в болница, за щастие други пострадали от катастрофата няма.

Това бяха по-интересните теми от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини