От х:

Днес в x:

Изоставена казарма се разпада на „Булаир“

Стената на изоставената казарма може да падне всеки момент

Триметрова каменно-тухлена стена е започнала да се срутва по тротоара на хасковската улица „Булаир“. Парчетата строителни материали, предимно от приземната част на стената са задръстили напълно пътя за пешеходци от дясната страна на улицата. Силно наклонената тухлена надстройка пък ще пък падне изцяло всеки момент, видя Haskovo.net.

За да предотвратят трагичен инцидент, от хасковската гражданска защита са опънали жълти предупредителни ленти, който спира достъпа до проблемния участък. Проблемна обаче е цялата стена по протежението на половината улица.

„От две седмици е започнало да пада, ту тук-ту там“ разказа жителка в близкия блок. Поне 4 сигнала да гражданска защита са подавани през този период, потвърдиха от службата. Всичко което могат да направят „защитниците“ обаче е да слагат жълти ленти. Имота е извън тяхната юрисдикция.

Бившите казарми на „Булаир“ са все още собственост на министерството на отбраната. Там се е помещавал бившия гарнизонен арест и поделение 28 190. Все още съществуващите хасковски военни поделения отрекоха да имат някакво отношение към сградния фонд. Препоръчаха ни да питаме министерството.

Наскоро стана ясно че целия имот на Булаир, с обща площ 53 декара, предстои да бъде вкаран в процедура за продажба, чрез публичен търг. Ако не се срути дотогава.

За да избегнат смъртоносната каменна лавина, която всяка минута може да се стовари върху тях, пешеходците вече тотално избягват Булаир и търсят съседните успоредни улици, дори и сериозно да удължат пътя си.

Г.Христов

Парчетата камъни и тухли падат от метри височина и могат да бъдат смъртоносни
Всичко което може да направи Гражданска защита е да слага предупредителни ленти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини