От х:

Днес в x:

Без Синя зона на булевардите. Иван Петров съди Яне за 100 бона. Преглед на регионалния печат

Без Синя зона на булевардите, пише в заглавие на първа страница днес „Хасковска Марица”. Това е сред предложенията за нова схема за платено паркиране в града, подготвяно от Антон Иванов от ГЕРБ. Аргументите са логични – самата Синя зона бе създадена не да се печели от нея, а да се отпуши трафика в центъра. Платеното паркиране по основните артерии в центъра води точно да запушване на трафика. Новата схема ще бъде разгледана на сесия на ОбС следващия петък.

Кметът впрегна „Екопрогрес” да мъкне фиданки към дома му, водещо заглавие на първа страница. Екип на вестника засякъл камион на общинската фирма, навигиран от самия Георги Иванов до къщата му край язовир Клокотница (кметът е сниман до камиона). Шефът на „Екопрогрес” Коста Сарджев отхвърлил всякакви питания по темата. Въпросът на репортерите всъщност бил дали кметът е платил за услугата. Съвсем уместен въпрос, като се има предвид, че „Екопрогрес” харчи обществени, наши пари, а камионите не са на Сарджев, нито на баща му.

Заради калища носят на ръце деца до школски автобус, анонс над главата в броя, текстът е водещ на 2-ра. Става дума за близкото до Хасково село Стамболийски.

Хасковлийка плаща на адвокат 650 лв., дело няма, акцент на трета страница. Радина Янчева завела дело за имот в „Куба I”, платила 650 лева на адвокатката Недялка Маркова, но след повече от година дело няма. Според пространните обяснения в текста юристката няма вина, съдът също, но сроковете са пропуснати.

Ръст на престъпността в Хасково, темата на 4 страница. Данните са от вчерашния отчет на полицията.

Иван Петров съди Яне за 100 бона, открива броя си „Новинар юг”. Заглавието е над главата на изданието, а текстът е водещ на 3-та. Лидерът на ГЕРБ в региона завел гражданско дело срещу Яне Янев заради твърденията, че контролира контрабандата, както и че е поел бизнеса от покойния Иван Тодоров Доктора. Делото ще се гледа в софийския градски съд.

Прокуратурата: ОбС е в нарушение за скобите, челно заглавие на първа страница. Става дума за вчерашното заседание в административния съд в Хасково, на което се разглеждаше жалбата на кмета срещу отмяната на скобите в Синята зона. Изданието цитира становището на прокурора Елена Катранджиева. Според нея решението на ОбС е незаконно и следва да се отмени. Основанията – не е публикувано на сайта на общината, за да може обществеността да се запознае с него. Това е изискване на закона за нормативните актове. Съдът ще се произнесе по казуса до месец.

Японското земетресение регистрирано и в Димитровград, акцентира на 2-ра изданието. Сеизмичната станция регистрирала труса със закъснение между 5 и 10 минути.

Търсят гидове за Александрово, пише още на страницата. Изисквания – висше образование, добро владеене на английски, висока езикова култура, академичен изказ, втори чужд език, интереси в областта на тракологията и културологията. Заплата – 450 лева. Както се казва – който го влече да работи без пари, да заповяда.

Кампанията срещу мен е тенденциозна поръчка, казва в интервю на 6 страница шефът на окръжния съд в Хасково Росен Русев. Той коментира публикацията в Haskovo.net отпреди няколко дни.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини