От х:

Днес в x:

Пуснаха от ареста бащата побойник

Георги Николов напуска димитровградския арест

41 годишният Георги Петров Георгиев, който преби зверски дъщеря си Янка, ще бъде освободен до минути от димитровградският арест, след като изтича 24 часовата му мярка „задържане под стража“. Нямаме законово основание да го задържим, признаха от полицията. Това може да стане с постановление на прокуратурата. Такова обаче не е направено.

Мозъчното сътресение и отоците по тялото на Янка се квалифицират като „средна телесна повреда“, без опасност за живота. Това вероятно е основанието да не се иска постоянно задържане на насилника.

Случаят остава в ръцете на социалните. Не за пръв път. На 4 годишна възраст Янка за пръв път е обект на тяхно разследване след подаден сигнал, че биологичната му майка го бие. Две години по-късно сигналът е много по ужасяващ-вероятно блудство с момиченцето от интимните „приятели“ на майка му. Стига се до дело, но в съда родителите се споразумяват, правата върху детето да се прехвърлят на бащата. От тогава истинската майка на Янка въобще не се е интересувала от съдбата на дъщеря си. За нея започва да се грижи мащехата и Димитрина. Според самото дете и познати на семейството се грижи добре. Янка обаче не иска да се върне в къщи от страх пред баща си. Настоява да живее при баба си в Димитровград. Засега бабата не е открита. Отдел „закрила на детето“ обмисля варианта момиченцето да бъде настанено във временно приемно семейство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини