От х:

Днес в x:

„Ситигаз” почва мрежата в Хасково. И в Темида замириса на избори. Преглед на регионалния печат

„Ситигаз” почва градската мрежа в Хасково, информира в челно заглавие на втора страница „Хасковска Марица”. До 15 дни дружеството се надява да започне за изгражда газоразпределителната мрежа в града. Необходимо е само разрешение от общината. До края на годината е предвидено да се направят 10-12 км. Фирмата обмисля да премахне таксата за присъединяване към мрежата за битови абонати.

Кръстьо Гарев срещу „Кушлев” – 1:0, гласи анонс над главата на вестника. Темата е водеща за 3 страница. Комисията на проф. Кушлев изгуби делото срещу хасковския бизнесмен във Върховния съд. Магистратите отмениха запора върху луксозната му вила в Кенана.

С отпадъци от рудник „Миньор” строят магистрала, водещо заглавие на 1-ва. Става дума за „Тракия”, за чието изграждане били използвани отпадъци от мината. Сигналът е от БСП. Червените твърдят, че основата на трасето е некачествена и искат оставката на Плевнелиев.

Общинар превърна градинка в картофена нива, заглавие от 3-та. Става дума за зелени площи на бул. „Илинден”, където паркирала тежката техника на „Климастрой”. Фирмата е еднолична собственост на общинския съветник Иван Иванов, който е сред подръжниците на кмета Иванов. С това се обяснява и нежеланието на Общинска полиция и „Екопрогрес” да откликнат на сигналите на гражданите за съсипването на зелените площи. Всъщност, камионите ги превръщат не в картофена нива, а в паркинг. В картофените ниви обикновено не паркират камиони.

Откриха суперлуксозен бежански център в Любимец, заглавие от 4 страница. На темата изданието отделя цяла страница.

Изложбена зала става модерен арт-център, заглавие на материал на 5 страница. Става дума за димитровградската галерия „Асен Крайшников”.

И в Темида замириса на избори, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Това е защитната теза на шефа на хасковския окръжен съд Росен Русев. Така той коментира информацията в Haskovo.net от миналия ден, че Върховна касационна прокуратура предлага на Висшия съдебен съвет да започне дисциплинарно производство срещу него. Русев смятал да се кандидатира за нов петгодишен мандат, а атаките целели да провалят успешното му представяне. Може да е така. А може и да не е. Изданието обещава обширно интервю с Русев в утрешния брой. В него магистратът щял да каже и кой е писал сигналите срещу него. Макар да знаем кой е – Димитър Шалапатов.

Първата профимайка взе 6-годишно от „Надежда”, акцент от 2-ра. Христина от село Динево вече се грижи за момиченце от дом „Надежда”.

Работодатели секват кръводарители, друго заглавие от 2-ра. Шефовете не признавали двата дни отпуск, които се полагат по закон на кръводарителите. С това от кръвния център си обясняват отлива на желаещи.

Център за 300 бежанци – Шенген на крачка, водещо заглавие на 3 страница, анонсирано със снимка на първа страница. Домът за временно настаняване на нелегални емигранти е последното изискване на Европа, за да ни приемат в Шенгенското пространство.

Днес горят 3.5 кв. бракониерски мрежи, пише още на страницата. Други заглавия от 3-та – взломиха две къщи, младеж обра инвалид в хотелската му стая.

Водят футболисти на театър, пише в дописката на спортната страница. Става дума за играчите от Димитровград. Прецедентът обаче може и да не се състои, защото билетите за „Секс, наркотици и рокендрол” били продадени, а в театъра няма резервни скамейки.

Екарисажите затворени, костите – край „Хисаря”, заглавие на 6 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков         

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини