От х:

Днес в x:

Стреляха се 2 клана, 7 са ранени сред тях и дете

Седем души са простреляни след скандал в ромската махала на плевенското село Буковлък, като сред ранените е и 14-годишно момиче. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен комисар Светозар Илиев, цитиран от Дарик радио.

В късния следобед вчера е възникнал скандал между двама младежи от ромската махала в Буковлък , който по-късно прераснал в побой между роднините на момчетата, поясни комисар Илиев.

Според очевидци около 40-50 души са участвали в масовия бой, предаде bTV. Трима мъже от единия род нападат с пушки и пистолети съселяните си от другия клан. Според свидетели въоръжените са стреляли хаотично по хората.

Един от ранените е настанен в хирургичното отделение на плевенската болница, а други петима в ортопедията. 
Момичето е с огнестрелна рана в корема, но няма опасност за живота й.

След извършени огледи и претърсвания е намерено едно от оръжията, с които е стреляно, допълни директорът на плевенската полиция.
Заради стрелбата в Буковлък дойде и главният секретар на МВР комисар Калин Георгиев. От снощи в селото са въведени специални мерки за сигурност.
„Видяхте пропускателния режим, видяхте извънредните полицейски сили, допълнителните сили и средства, които са ангажирани и до момента, докато не се успокои положението в селото, те ще присъстват тук”, каза комисар Калин Георгиев.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини