От х:

Днес в x:

Мърфи вдига Сталево на бунт

Тактиката на сталевци да спират автобусите вече сработи миналата година

Кметът на димитровградското село Сталево Панчо Панушев вдига съселяните си на бунт срещу затварянето на временният прелез през строящата се високоскоростна жп-линия. Съоръжението трябва да бъде премахнато след края на монтажните работи по изграждането на трасето. Ако това стане факт, сталевци ще бъдат откъснати от близо 3 000 декара обработваема земя. За да достигат до нея, селскостопанските машини трябва да заобикалят близо 8 километра, което повишава разходите на селските стопани.

Лично премиерът Бойко Борисов склони да ходатайства за изграждането на специален надлез над ЖП-линията, след като кметът Панушев го омилостиви с 20-килограмов сом. Надлезът обаче е оставен за обозримото бъдеще, а настоящият ЖП-прелез е единствената връзка на сталевци с нивите им.

По замисъла на кмета, утре сталевци ще спират междуградските автобуси които преминават през селото от 7 до 9 часа сутринта. Подобна тактика бе използвана с успех по време на един от митингите с искане за надлез от април миналата година.

Г.Христов

Заради сома на Бойко, Мърфи/крайният вляво/ бе дори глобен като бракониер от ИАРА
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини